Browsing 2019 by Title

Sort by: Order: Results:

  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • SIMINIUC, Rodica; COŞCIUG, Lidia; BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUPOUY, Eleonora (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția este destinată pentru aplicare în industria alimentară, domeniul produselor de patiserie, în particular pentru fabricarea biscuiților fără gluten. Biscuiții fără gluten, conform invenției, sunt fabricați din făină ...
  • NICOLĂESCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Aspirator - robot conceput pentru a fi utilizat în încăperi de locuit, echipat cu trei brațe suplimentare de colectare a prafului în locuri greu accesibile, sisteme de ghidare spațială și filtrare a apei.
  • ZBANCĂ, Ion; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Camion autonom electric, dotat și utilat cu tehnologii moderne-autopilot, camere de luat vederi, dispozitive de localizare, sisteme de informare și comunicare inteligente.
  • ZBANCĂ, Ion; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Concept de transport public tip tren monoșină suspendat, propulsat de un set de motoare electrice, care sunt ecologice și eficientizează traficul urban existent.
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetările au fost axate pe crearea dressing-urilor pentru salată cu adaos de CO2-extract din deşeuri de tomate cu conţinut înalt de substanţe biologic active.
  • CARTAȘEV, Anatoli; MIGALATIEV, Olga; BOGDAN, Nina; POPOVICI, Cristina; GOLUBI, Roman; GRUMEZA, Irina; CARAGIA, Vavil; COEV, Ghenadie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția se referă la industria laptelui și poate fi utilizată la fabricarea produselor lactate fermentate cu proprietăți probiotice și funcționale.
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la o instalaţie de uscare pentru fructe și legume cu aplicarea a trei metode de uscare: uscarea prin convecție, uscarea cu aplicarea microundelor și uscarea în mediu ...
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BOTEZ, Alexei; TRIFAN, Nicolae; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Instalaţia de vibronetezire cu diamant a suprafeţelor exterioare ale pieselor cilindrice include un jgheab, executat în formă de tub, pentru alimentare şi orientare a pieselor,care prin intermediul unui cilindru de antrenare, ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; DRAGANOVA, Elena; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Rezultatul invenţiei constă în elaborarea unui procedeu tehnologic de fortificare a pâinii din faină de grâu de calitate superioară cu fibre alimentare din materii prime secundare de origine vegetală şi ameliorarea ...
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; MORARI, Boris; SOLDATENCO, Olga; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana; RUDOI, Alexandru; TARAN, Natalia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede zdrobirea și desciorchinarea strugurilor, care conțin minimum 22 % de zaharuri în must, cu obținerea mustuelii, eliminarea unei cantități de must din mustuială în cantitate de 10-20 ...
  • GRUMEZA, Irina; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur; COEV, Ghenadii; CARTAŞEV, Anatoli (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede pregătirea materiei prime prin mărunțirea cărnii de ovină și pasăre la mașina de tocat, amestecarea cărnii tocate de ovină și pasăre într-un malaxor cu șrotul de nuci, sare de uz ...
  • BOGDAN, Nina; CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; COEV, Ghenadie; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, si anume la obținerea brânzei din lapte de capra în saramură. Procedeu, conform invenţiei, include recepţionarea laptelui de capră, normalizarea, pasteurizarea, introducerea maielei ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară şi în special la procedeul de obţinere a acidifiantului din mere, în forme nativă şi concentrată.
  • ŞLEAGUN, Galina; CUPCEA, Tatiana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la domeniul industriei alimentare, şi anume la procedeul de preparare a gustărilor uscate din fructe, în particular batoanelor din prune uscate.
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la procedeul de fabricare a compoziţiilor de tocană de dovlecei cu adaos de CO2-extract sau/şi CO2-şrot din deşeuri de tomate, pentru alimentaţia zilnică echilibrată. Compozițiile de tocană de dovlecei ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; BOGDAN, Nina; COEV, Ghenadie; GRUMEZA, Irina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la brânză în saramură din amestec de lapte de capră și de oaie în raport 1:1, și include pasteurizarea amestecului la 68 °С timp de 20 min, pregătirea amestecului pentru ...
  • GROSU, Carolina; TATAROV, Pavel; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, la fabricarea produselor de cofetărie şi în special la procedeul de obţinere a halvalei din miez de nucă (Juglans regia L.)
  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Elaborarea prezintă o soluție a problemei asigurării confortului termic copilului prematur aflat în incubator prin produse adecvate, funcționale și corespunzătoare caracteristicilor morfometrice, necesare desfășurării unor ...

Search DSpace


Browse

My Account