Articole ştiinţifice: Recent submissions

  • JUNCU, Olga; STARCIUC, Nicolae; OSADCI, Natalia; MANCIU, Alexandru; MALANCEA, Nicolae; CIUCLEA, Aurel (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2018)
    The goal of the proposed research was to determine the load and diversity of bacterial flora of poultry carcasses delivered to the Central Agricultural Market of Chisinau from different poultry companies inside the country ...
  • JUNCU, Olga; STARCIUC, Nicolae; OSADCI, Natalia; ANTOHII, Tatiana (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2020)
    The aim of the proposed investigation was to establish the bacterial microflora present on poultry carcasses and eggs sold in the food network of the central agricultural market from Chisinau; especially, bacteria of the ...
  • JUNCU, Olga; SIRBU, Cristina; ZELENIN, Serghei; MALANCEA, Nicolae; OLEINIC, Anastasia; STARCIUC, Nicolae; PRUDNICIONOC, Svetlana (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2022)
    The aim of that study was to analyze and establish the presence and diversity of pathogenic Salmonella spp. Serotypes within poultry slaughtering houses from different regions (districts) of the republic. The research ...
  • BERZOI, Nicu (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2022)
    Studiul actualelor cercetări prezintă interes prin frecvența cazurilor înregistrate în unele prelevate din diverse abcese interne a suinelor sacrificate, aprecierea speciilor microflorei bacteriene identificate E.coli, ...
  • PODREZ, Anastasia (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2022)
    Scopul acestui studiu a fost determinarea compuşi biologici activi din vinul Fetească Neagră provenit din două podgorii din Republica Moldova.
  • MANOLE, Mariana (2022)
    Obiectivele studiului: aprecierea ambalajului și etichetării produselor, studierea calității indicilor metrici, analiza calității indicilor organoleptici, determinarea calității indicilor fizico-chimici și expertiza ...
  • IARMENCO, Elizaveta (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2022)
    Descrierea produsului presupune examinarea şi identificarea caracteristicilor senzoriale, fizice, chimice, microbiologice ale acestuia precum şi analiza modului de manipulare şi a practicilor consumatorilor.
  • GÎNCU, Veronica (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2022)
    Umiditatea medie a cărnii în carcasele de iepuri studiați a constituit 78,21%, cu o variație intre 73,72-81,34%. Cantitatea medie de substanţă uscată, a constituit 21,78%.Conținutul de apă în carnea de iepure a variat în ...
  • SÎRBU, Iulia (Pros and cons of GMOS: the customers opinion, 2022)
    Scopul cercetării este evaluarea situației şi nivelul informării consumatorilor R.M. privind OMG şi biosecuritatea alimentară. Obiectivele studiului: întocmirea chestionarelor şi a schemei de aplicare pentru evaluarea ...
  • LÎMARI, Nicolae (Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", Iaşi, 2022)
    Cercetările au fost orientate la studierea comportării hibrizilor noi creați de porumb (de către Institutul de Fitotehnie "Porumbeni") în condiții de producere la Centrul de Testare a Soiurilor de Plante "Visoca", amplasată ...
  • BOTEZ, Alexei (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Elementele elastice joacă un rol important în construcțiile mașinilor. Acestea sunt bunăoară arcele de diferite tipuri, resorturile, inelele de reazem, torsioanele și chiar unele batiuri. În procesul proiectării mașinilor ...
  • NEGOIȚA, Cătălina; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Cannabis sativa L. este o plantă anuală, originară din Asia centrală. Cânepa produce materii prime cu aplicații comerciale distincte – fibre, semințe, miez lemnos, fiind o cultură valorificată integral. Principalele state ...
  • SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; REȘITCA, Vladislav; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Consumul de sare în rândul adulților din Republica Moldova depășește de două ori norma maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății de 5 g pe zi. Peste jumătate din populație consumă sare cu un conținut de iod ...
  • BOISTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; STURZA, Rodica; GAINA, Boris (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Vinegar production is a small industry in the general economy of industrialized countries, but no less important. It is important to emphasize that the raw materials used for the production of vinegar are also a very ...
  • BOEȘTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur; GUREV, Angela; SANDU, Iuliana; DIANU, Irina (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    A fost studiată dinamica modificării conținutului de acizi organici în pulpa fructelor de cătină alba, de soiul Cora, recoltate în 7 etape, (lunile august –septembrie, 2021) în faza de dezvoltare și maturare. Prin metoda ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; SANDU, Iuliana; BAERLE, Alexei (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Cu scopul extinderii gamei de produse fortificate cu valoare biologică sporită, în absența completă a aditivilor sintetici în compoziția rețetei, la fabricarea dulciurilor s-a adăugat colorantul natural brun obținut din ...
  • MAZUR, Mihail; CELAC, Valentin; GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Scopul acestui studiu a fost cercetarea posibilităților de a obține apă de fierbere de năut pentru folosirea ei ulterioară ca agent de spumare de origine vegetală la fabricarea produselor de cofetărie.
  • ȘAITAN, Olesea; TARNA, Ruslan; GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Borhotul de malț prezintă un deșeu de la fabricarea berii, obținut la etapa de filtrare a mustului. Acest subprodus este bogat în substanțe chimice și nutritive care influențează în mod favorabil sănătatea consumatorului. ...
  • CEȘKO, Tatiana; DICUSAR, Galina; GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    O etapă importantă pentru păstrarea îndelungată a tuturor substanțelor biologic active în tescovina de mere este alegerea metodei corecte de conservare. Scopul cercetării a fost de a studia cinetica procesului de uscare a ...
  • GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; NETREBA, Natalia; BOEȘTEAN, Olga (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Scopul cercetărilor a fost de a evalua prin metoda spectrofotometrică UV-Vis (spectrofotometru DR5000) conținutul total de polifenoli (CTP) și conținutul total de flavonoide (CTF) în trei tipuri de extracte hidrofile din ...

Search DSpace


Browse

My Account