Facultatea Tehnologia Alimentelor: Recent submissions

  • PUMNEA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Tоrturilе sunt сеlе mаi utilizаtе асаsă și lа соfеtării реntru divеrsе еvеnimеntе. Ele аu vаlоаrе nutritivă соmрlеxă, întruсât, în соmроnеnțа lоr , sunt сuрrinsе minimum раtru sеmiрrераrаtе din gruре difеritе: lаturi sаu ...
  • PRUTEANU, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul acestei lucrări este de a asigura calitatea și siguranța produselor semifabricatelor tocate fabricate în macelaria de la parcul comercial Green Hills Market. Obiectivelе lucrării sânt: studierea și prezentarea ...
  • POTÎNGĂ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În lucrare este prezentată cercetarea vizând identificarea vitaminelor în probe de carne, realizată în cadrul laboratorului UTM, cu ajutorul instrumentelor și reactivilor de care dispune instituția. Inițial a fost selectată ...
  • POPA, Teodora (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul lucrării este cercetarea impactului condițiilor de păstrare asupra materiilor prime utilizate la fabricarea bomboanelor și evaluarea calității produselor finite - bomboanele de ciocolată. Obiectivele generale sânt: ...
  • POLIȘCIUC, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei este evaluarea impactului bacteriofagilor asupra procesului de fermentare a laptelui în vederea minimizării riscului de oprire sau încetinire a procesului de fermentare a laptelui. Analizând strategiile de ...
  • PETRARU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În teza de masterat se va lua în considerație evaluarea metodelor de depozitare a cărnii de vită, porc și pui, refrigerate și congelate prin parametrii microbiologici și chimici și de a sugera criterii pentru evaluarea ...
  • FRUMUSACHI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pentru realizarea acestui scop au fost propuse următoarele obiective: Determinarea și urmărirea indicilor fizico-chimici, microbiologici, organoleptici în produsele analizate. Pentru a acumula un bagaj de informaţi ...
  • FRANGO, Ivan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Problematica studiului. Iaurtul este un produs lactat obținut prin fermentarea laptelui sub acțiunea de microorganisme specifice din cultura starter: Streptococcus thermophilus și Lactobacillus delbrueckii subsp. ...
  • FRUNZE, Vera (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei de master constă în evaluarea compoziției chimice și a potențialului antioxidant al brânzei proaspete granulate cu extracte din cimbru și busuioc. Metode aplicate la realizarea cercetării: Activitatea ...
  • PAHOMI, Sorina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Fabricarea irisului fără zahăr și cu adaos de colorant este ceva inovativ, ce nu a mai fost destul de studiat. Deaceea, a fost analizat produsul finit din punct de vedere fizico-chimic, microbiologic, tehnologic și senzorial. ...
  • FÎNTÎNA, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul lucrării: constă în alegerea celei mai bune metode de extracție a uleiului de cătină albă comestibil. Metodele aplicate la elaborarea lucrării: studiul bibliografiei de specialitate cu referire la uleiurile ...
  • DASCAL, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Până în prezent, producția de bare de legume în Republica Moldova este populară, deoarece contribuie la extinderea gamei de producție a batoanelor vegetale și la extinderea gamei de producție a produselor uscate. În ...
  • GHEORGHIU, Nina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În Teza se demonstrează, că substanțe biologic active din miezul de nucă au un efect ambiguu asupra calității și gustului lor. Folosind metoda HPLC/MS, în pielița de nuci a fost confirmată prezența casuarictinei, acizilor ...
  • ISTRATII, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei de master a fost: - să se fundamenteze alegerea făinii semințelor de cătină ca sursă de ingrediente funcționale pentru introducerea în salamuri fierte; - să se studieze valoarea nutrițională a făinii semințelor ...
  • CURARARI, Nicoleta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pentru a asigura calitatea controlului calității produselor din carne, calitatea produselor alimentare depinde nu numai de materiile prime, dar și de compoziția corectă și siguranța producției de cârnați la o fabrică de ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOSANU, Aliona; CESCO, Tatiana (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Tescovina de mere este o sursă excelentă de substanțe fitochimice și conține cantități semnificative de zaharuri insolubile, inclusiv celuloză 127,9 g/kg SU, hemiceluloză 7,2 până la 43,6 g/kg SU, lignină 15,3 până la 23,5 ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOSANU, Aliona; CESCO, Tatiana (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Apple pomace is an excellent source of phytochemicals and contains significant amounts of insoluble sugars, including cellulose 127.9 g/kg DW, hemicellulose 7.2 to 43.6 g/kg DW, lignin 15.3 to 23.5 g/kg DW and can therefore ...
  • CROITOR, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei este cercetarea și analiza de noi tendințe de valorifiare a zerului obținut în Republica Moldova, reeșind din cantități obținute, compoziție chimică și caracteristici de calitate ale acestuia. Obiectivele: ...
  • CARA, Irina Gabriela; PATRAS, Antoanela (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Activitatea de cercetare a fost îndreptată către analiza macro și micronutrienților din sol și spre valorificarea deșeurilor de vinificație pentru îndepărtarea Pb din soluțiile apoase.
  • CRÎȘMARI, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de masterat conține 81 de pagini, 95 surse bibliografice, 9 tabele și 18 figuri. În zilele noastre, atât la nivel european cât și la nivel național, falsificarea produselor alimentare a devenit subiect de analiză, ...

Search DSpace


Browse

My Account