IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "LUPAŞCO, Andrei"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "LUPAŞCO, Andrei"

Sort by: Order: Results:

  • LUPAŞCO, Andrei; BOIŞTEAN, Olga; ROTARI, Oxana; ROTARI, Elena (Tehnica UTM, 2011)
    În articolul dat este prezentată prelucrarea şi analiza comparativă rezultatelor obţinute în urma procesului de uscare, calcularea coeficienţilor vitezei de uscare în prima perioadă recalculat K'I şi coeficienţii transferului ...
  • DABIJA, Dmitri; CEBOTARI, Tatiana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; LUPAŞCO, Andrei; DICUSAR, Galina (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrarea dată este prezentat conţinutul biochimic al fructelor de Aronia melanocarpa (Michx.) Elliot şi influenţa duratei păstrării asupra cantităţii de vitaminelor hidrosolubile (C şi P) din produs. Sunt arătate ...
  • MELENCIUC, Mihai; STOICEV, Petru; LUPAŞCO, Andrei (Tehnica UTM, 2012)
    There is a lot of time since the resonance effect is utilized in different domains of heavy and light industries. The utilization of this phenomenon showed its benefits, but not the whole potential of this method was ...
  • KULEVA, Lilliana; LUPAŞCO, Andrei; STOICEV, Petru; KULEV, Mihail (Tehnica UTM, 2012)
    The finite element mathematical model, developed by the authors for complex structure fruits on an example of the mulberry fruit (as a set of fruitlets), which can adequately simulate on the one hand, the complex structure ...
  • LUPAŞCO, Andrei; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena; MELENCIUC, Mihai (Tehnica UTM, 2012)
    În prezenta lucrare este studiată capacitatea de rehidratare a rădăcinilor de brusture uscate prin diferite aporturi de energie: convectivă şi combinată (convecţie +S.H.F.). Este cercetată influenţa temperaturii agentului ...
  • BERNIC, Mircea; LUPAŞCO, Andrei; ŞAPOVALENCO, Oleg; BULEANDRA, Alexei; CIOBANU, Eugeniu (Tehnica UTM, 2012)
    The paper considers the possibility of vegetable oil crops’ drying with the use of internal heat source in a pulsed mode. There was obtained the mathematical dependence of the duration of heating and duration of relaxation ...
  • BĂLAN, Iurie; LUPAŞCO, Andrei; BERNIC, Mircea; TARLEV, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar este conceput pe structura cursului „Proiectarea întreprinderilor cu bazele SAPR” şi este destinat pentru realizarea proiectelor de an şi de diplomă la disciplina “Tehnologia făinii şi crupelor”, pentru ...
  • LUPAŞCO, Andrei; ROTARI, Elena; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DODON, Adelina; BOAGHE, Eugenia (Tehnica UTM, 2012)
    The work at issue is actual as an important link in broadening the range of products with functional character on the local market. Purpose of this paper is to develop and implement bakery products for people with dietary ...
  • DODON, Adelina; LUPAŞCO, Andrei; ŢISLINSCHII, Natalia; ROTARI, Elena (Tehnica UTM, 2012)
    Drying of heterogeneous systems, one of which also includes sorize groats, is a complex process that has not yet been fully explored because of the essential problems that arise in research of various parameters influencing ...
  • MELENCIUC, Mihai; STOICEV, Petru; LUPAŞCO, Andrei; TOPALĂ, Pavel (Tehnica UTM, 2012)
    A profound study is presented, that concerns the perspective of elaboration and utilization of resonance technologies in nature and technique and shows that the resonance effects are at the base of the acts that have place ...
  • ŢISLINSCAIA, Natalia; BERNIC, Mircea; LUPAŞCO, Andrei; RĂDUCAN, Marcel; DODON, Adelina (Tehnica UTM, 2012)
    As the food moisture has different forms of communication, requiring large amounts of energy for their destruction, we attempted to simulate the optimization of energy supply and to present it as a function of the energy ...
  • LUPAŞCO, Andrei; ROTARI, Oxana; POCHITCHIN, Elena (Tehnica UTM, 2011)
    În prezenta lucrare este studiată capacitatea de rehidratare a tomatelor uscate prin diferite aporturi de energie: convecţie şi convecţie cu microunde. Este analizată influenţa temperaturii agentului termic şi metodei ...
  • LUPAŞCO, Andrei; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena (Tehnica UTM, 2011)
    În această lucrare este prezentată analiza procedeelor de uscare rădăcinilor de brusture prin diferite metode, avantajele şi dezavantajele lor. Este propus procesul de uscare a rădăcinilor de brusture cu utilizarea energiei ...
  • BOEŞTEAN, Olga; LUPAŞCO, Andrei; GHENDOV-MOŞANU, Valentina; BANTEA-ZAGAREANU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2010)
    În prezenta lucrare sunt tratate unele probleme privind compoziţia chimică, valoarea nutritivă şi caracteristica merceologică a principalelor grupuri de produse alimentare. Sunt expuse unele noţiuni referitoare la ...
  • LUPU, Olga; LUPAŞCO, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    În problemar sunt prezentate problemele şi metodologiile calculului masei substanţelor uscate şi a umidităţii, cantităţii făinii, materiei auxiliare şi a semifabricatelor, a temperaturii şi a consumului apei pentru prepararea ...

Search DSpace


Browse

My Account