dc.contributor.advisor | DESEATNICOVA, Olga | |
dc.contributor.author | ROTARI, Iana | |
dc.date.accessioned | 2023-12-01T12:45:14Z | |
dc.date.available | 2023-12-01T12:45:14Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | ROTARI, Iana. Tehnologia de fabricare a unui sos de tip maioneză cu valoarea biologică ridicată: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Coord. Olga DESEATNICOVA, 2023. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/25132 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Библиграфия. | en_US |
dc.description.abstract | În lucrarea dată a fost elaborată tehnologia de obţinere a emulsiilor de tip maioneză pe bază de amestec de ulei de floarea soarelui şi ulei din semințe de struguri. Astfel s-au obţinut emulsii cu 50% grăsime, cu diferite concentraţii a uleiului de semințe de struguri. Pentru a stabiliza aceste emulsii din punct de vedere oxidativ, în reţetă s-a introdus extract natural cu potenţial antioxidant sporit. Au fost realizate cercetări asupra potenţialului antioxidant al extractelor obţinute din semințe de struguri. Pentru a obţine rezultate relevante aceşti parametri au fost studiate prin metode standardizate la nivel naţional şi internaţional. Cea mai mare cantitate de polifenoli, a fost obținută ăn extractele hidroalcoolice ale pieliței și semințelor de struguri de soi Moldova 105,79 (Moldova) мг GAE/г, activitatea antioxidantă DPPH a căruia a constituit 71.54 %. | en_US |
dc.description.abstract | In the present work was elaborated obtaining technology of mayonnaise type emulsions based on mixture of sunflower oil and grape seed oil. Therefore were obtained emulsions with 50% fat, containing different concentrations of grape seed oil. To stabilize these emulsions in terms of lipid oxidation, in the recipe was introduced natural extracts with high antiradical potential. | en_US |
dc.language.iso | ru | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | emulsii de tip maioneză | en_US |
dc.subject | ulei de floarea soarelui | en_US |
dc.subject | ulei din semințe de struguri | en_US |
dc.subject | emulsii alimentare | en_US |
dc.subject | polifenoli | en_US |
dc.subject | food emulsions | en_US |
dc.subject | mayonnaise | en_US |
dc.subject | grape seed oil | en_US |
dc.subject | polyphenols | en_US |
dc.title | Tehnologia de fabricare a unui sos de tip maioneză cu valoarea biologică ridicată | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: