IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Tehnologia de fabricare a unui sos de tip maioneză cu valoarea biologică ridicată

Show simple item record

dc.contributor.advisor DESEATNICOVA, Olga
dc.contributor.author ROTARI, Iana
dc.date.accessioned 2023-12-01T12:45:14Z
dc.date.available 2023-12-01T12:45:14Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation ROTARI, Iana. Tehnologia de fabricare a unui sos de tip maioneză cu valoarea biologică ridicată: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Coord. Olga DESEATNICOVA, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/25132
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Библиграфия. en_US
dc.description.abstract În lucrarea dată a fost elaborată tehnologia de obţinere a emulsiilor de tip maioneză pe bază de amestec de ulei de floarea soarelui şi ulei din semințe de struguri. Astfel s-au obţinut emulsii cu 50% grăsime, cu diferite concentraţii a uleiului de semințe de struguri. Pentru a stabiliza aceste emulsii din punct de vedere oxidativ, în reţetă s-a introdus extract natural cu potenţial antioxidant sporit. Au fost realizate cercetări asupra potenţialului antioxidant al extractelor obţinute din semințe de struguri. Pentru a obţine rezultate relevante aceşti parametri au fost studiate prin metode standardizate la nivel naţional şi internaţional. Cea mai mare cantitate de polifenoli, a fost obținută ăn extractele hidroalcoolice ale pieliței și semințelor de struguri de soi Moldova 105,79 (Moldova) мг GAE/г, activitatea antioxidantă DPPH a căruia a constituit 71.54 %. en_US
dc.description.abstract In the present work was elaborated obtaining technology of mayonnaise type emulsions based on mixture of sunflower oil and grape seed oil. Therefore were obtained emulsions with 50% fat, containing different concentrations of grape seed oil. To stabilize these emulsions in terms of lipid oxidation, in the recipe was introduced natural extracts with high antiradical potential. en_US
dc.language.iso ru en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject emulsii de tip maioneză en_US
dc.subject ulei de floarea soarelui en_US
dc.subject ulei din semințe de struguri en_US
dc.subject emulsii alimentare en_US
dc.subject polifenoli en_US
dc.subject food emulsions en_US
dc.subject mayonnaise en_US
dc.subject grape seed oil en_US
dc.subject polyphenols en_US
dc.title Tehnologia de fabricare a unui sos de tip maioneză cu valoarea biologică ridicată en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account