SCUTELNIC, Valerian(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
Obiectivele principale ale tezei sunt: Analiza Maturării Fenolice: Studierea evoluției compoziției fenolice a strugurilor, cu accent pe soiurile Fetească Neagră și Saperavi, pe parcursul ciclului de maturare. Acest aspect ...
LEAH, Valentina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
Teza este dedicată studiului compușilor fenolici ai strugurilor și Vinului, cu accent pe procesul de oxidare și metodele de determinare a caracteristicilor cromatice ale vinurilor și evaluarea efectului acestora asupra ...
DOGARI, Veaceslav(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
Scopul acestei lucrări este de a analiza posibilitatea de export a vinurilor moldovenești pe piața Emiratelor Arabe Unite, precum și a potențialului turistic receptor pentru rezidenții atât musulmani, cât și non-musulmani ...
CUРCEА, Nicоlаi(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
A fost examinata Regiunea IGP Codru si cele 3 soiuri autohtone. Vinuri obținute la Divus Winery amplasata in satul Vorniceni Raionul Straseni. Dintre care 2 vinuri albe obținute din soiuri de selecție nouă Floricica și 2 ...
CHEPTENE, Daniel(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
Scopul lucrării: studiul influenţei levurilor asupra indicilor organoleptici, fizico-chimici, biochimici a vinurilor spumante clasice din soiul de struguri Feteasca Albă. Cercetările s-au efectuat în cadrul laboratorului ...
ZACUŢELU, Marcel(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Scopul principal al lucrării este de a analiza și optimiza utilizarea vinului în dezvoltarea de produse alimentare, având în vedere impactul său asupra caracteristicilor organoleptice și nutriționale ale acestora. Teza își ...
TROHINA, Аna(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Структура дипломной работы: введение, три главы, вывод по третьей главе, основной вывод, библиография включает 63 источников, (50 страниц основного текста, 14 рисунков, 9 таблиц). В дипломной работе рассмотрены основные ...
SOLONARI, Natalia(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Actualitatea temei este susținută de prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor, creșterea siguranței alimentare și reducerea risipei alimentare. Utilizarea materialelor plastice nebiodegradabile a produs probleme ...
SMÎNTÎNĂ, Elenа(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Structurа lucrării: Lucrаreа este cоmpusă din trei cаpitоle. Studiul bibliоgrаfic, prezintă о аnаliză а literаturii de speciаlitаte privind încаpsulаreа lipоzоmаlă și impаctul аcesteiа аsuprа prоprietățilоr funcțiоnаle și ...
RUSU, Adrian-Cristian(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Scopul acestei lucrări este de a analiza și de a descrie profilul somelierului din perspectiva impactului său asupra promovării diversității culinare autohtone prin restaurant și destinațiile vitivinicole din Republica ...
ROȘOR, Mihaela(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Studiul explorează utilizarea tescovinei de cânepă pentru fortificarea aluatului de choux pastry, având în vedere importanța și beneficiile acestui concentrat proteic în contextul tendințelor de sustenabilitate din industria ...
BRÎNZA, Romina-Cătălina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Scopul lucrării: familiarizarea consumatorului cu diversitatea produselor din stup, demonstrarea impactului asupra sănătății umane, analiza atât beneficiilor, cât și contraindicațiilor acestora, și elaborarea unui aliment ...
POPESCU, Maria(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Lucrarea de masterat explorează atât aspectele tehnologice, cât și cele comerciale legate de producția și lansarea pe piață a unui produs inovator. Primul capitol, dedicat studiului literar, oferă o privire amplă asupra ...
MALAI, Larisa(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Această teză de master se concentrează pe valorificarea inflorescențelor de cânepă industrială (Cannabis Sativa L.) în procesul de producție a unei băuturi funcționale, și anume kvasul. Scopul principal al cercetării este ...
IVASIUC, Alina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Teza este organizată în trei capitole principale, completate de introducere, concluzii și recomandări, bibliografie și anexe, avînd ca scop analiza stării nutriționale a mamelor care alăptează și oferirea de soluții bazate ...
ENACHI, Galina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Prezenta teză de masterat reprezintă o analiză amplă și detaliată a procesului de conformare la cerințele acestui standard internațional de referință pentru asigurarea siguranței alimentare în sectorul producției de băuturi ...
CUCU, Irina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Desi pare a fi doar o problemă minimă pentru unii dar analizînd per ansamblu observăm că obezitatea și bolile cronice ce vin din alimentația de zi cu zi sunt tot mai frecvent intilnite. Aceasta lucrare este structurata în ...
COTOROBAI, Corina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Scopul lucrării: a analiza și optimiza o tehnologie eficientă pentru obținerea izolaților proteici din produse secundare ale industriei uleiurilor și grăsimilor autohtone, cu accent pe valorificarea șrotului de floarea-soarelui. ...
BENCIU, Mădălina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Teza de master abordează integrarea pieliței de struguri, un subprodus al industriei vinicole, în deserturi de tip Panna Cotta, pentru a valorifica potențialul nutrițional și bioactiv al acestui material, contribuind la ...