Browsing Colecția instituțională by Title

Sort by: Order: Results:

  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; CRUCIRESCU, Diana; ARNĂUT, Svetlana; FIODOROV, Stanislav; IORGA, Lucian; VOITCO, Elena; RABOTNICOVA, Ludmila (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2021-06-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a acidifiantului de cupaj din struguri şi mere. Procedeul, conform invenţiei, include inspectarea, sortarea şi spălarea strugurilor, ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară. Procedeul, include prelucrarea primară a merelor, zdrobire, încălzire până la temperatura de 50°C şi tratarea cu enzime pectolitice+amilotice timp de 1 oră, presare, deburbare, ...
  • COVALIOVA, Olga; COVALIOV, Victor; UNGUREANU, Dumitru; GULEA, Aurelian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2006-02-28)
    Invenţia se referă la procedee de obţinere a amestecurilor antigivrante cu proprietăţi anticorosive şi poate fi aplicată pentru curăţarea drumurilor de zăpadă şi gheaţă. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul de obţinere a untului de tip spread pe bază de smântână dulce presupune formarea emulsiei din lipide lactice și vegetale cu un conţinut de grăsime 73,0±0,5%, care include 19...46% de acizi grași ω-3 și ω-6 și ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile cu un conținut ridicat de acizi grași ω3 și ω6. Procedeu, conform invenției, presupune formarea emulsiei ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2018-09-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea grăsimii vegetale cu un ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), 2021-05-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a batoanelor funcționale din dovleac. Procedeul, conform invenției, include amestecarea făinii din pulpă de dovleac și din semințe de dovleac ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...
  • BOIŞTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-07-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la procedee de obţinere a băuturilor nealcoolice pe bază de componente naturale, şi anume la un procedeu de obţinere a băuturii nealcoolice din fructe sau pomuşoare ...
  • BOISTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; RESITCA, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obținere a băuturilor nealcoolice pe bază de componente naturale. Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea ...
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIŞTEAN, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată în producţia de alimente funcţionale, şi anume la fabricarea produselor de panificaţie acloride, în special a beţişoarelor (grisinelor) fără sare. ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide Omega-3. Lucrarea oferă obţinerea în cadrul unui circuit tehnologic ce poate fi realizat ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; NETREBA, Natalia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; NETREBA, Natalia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-06-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în particular la produsele de cofetărie, şi anume la un procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate. Procedeul, conform invenţiei, include inspec-tarea ...
  • BOIȘTEAN, Alina; SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la industria alimentară și anume la un procedeu de obținere a bomboanelor gumate. Invenția are ca scop îmbunătățirea proprietăților nutritive ale bomboanelor gumate și calitatea lor funcțională, ...
  • BOGDAN, Nina; CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; COEV, Ghenadie; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, si anume la obținerea brânzei din lapte de capra în saramură. Procedeu, conform invenţiei, include recepţionarea laptelui de capră, normalizarea, pasteurizarea, introducerea maielei ...
  • TÎRŞU, Mihai; TELEUŢĂ, Alexandru; BERZAN, Vladimir; POSTOLATI, Vitalie; POSTORONCĂ, Sveatoslav; ANISIMOV, Vladimir; BABICI, Vladimir (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la domeniul electrotehnicii, şi anume la procedee de obţinere a căldurii cu utilizarea arcului electric. Procedeul de obţinere a căldurii cu utilizarea arcului electric include conectarea unei surse de ...
  • COVALIOVA, Olga; COVALIOV, Victor; UNGUREANU, Dumitru; GULEA, Aurelian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2006-02-28)
    Invenţia se referă la procedeele de obţinere a coagulanţilor micşti din deşeuri industriale care pot fi utilizaţi pentru purificarea apelor reziduale puternic poluate. Procedeul revendicat constă în aceea că coagulantul ...

Search DSpace


Browse

My Account