Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile pe bază de smântână dulce.
Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea grăsimii vegetale cu un conţinut de acizi graşi polinesaturaţi ω-3 şi ω6 de 75%, a laptelui degresat pasteurizat şi a emulgatorului la temperatura de 55...65°C, răcirea emulsiei obţinute şi a smântânii dulci pasteurizate până la temperatura de 3...7°C, amestecarea acestora cu maturarea ulterioară în decurs de 2...4 h, baterea amestecului până la formarea unor boabe cu textură de unt, după care boabele se spală şi se omogenizează.
The invention relates to the food industry, namely to a process for producing a mixture of cream-based sandwich fats.
The process, according to the invention, comprises mixing the vegetable fat with a content of fatty polyunsaturated acids ω-3 and ω-6 of 75%, skimmed pasteurized milk and an emulsifier at 55…65°C, cooling the resulting emulsion and pasteurized cream to 3…7°C, mixing them with subsequent maturing for 2…4 h, whipping the mixture to the formation of granules with butter texture, after which the granules are washed and homogenized.