IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SUHODOL, Natalia"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SUHODOL, Natalia"

Sort by: Order: Results:

  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • MOGA, Victoria; CIOBANU, Corina; SUHODOL, Natalia; REŞITCA, Vlad (Tehnica UTM, 2012)
    Iaurturile sunt produse lactate acide, bogate in substanţe nutritive, perfecte pentru alimentaţia zilnică şi diete. Culturile active de iaurt au proprietăţi benefice asupra sănătăţii: imbunătăţirea sistemului imunitar, ...
  • CIOBANU, Corina; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOV, Olga (Tehnica UTM, 2015)
    One of the major hazards of this beginning of the millennium is the larger use of various synthetic food additives. Firstly, it includes synthetic colorants, which are present practically in most types of processed food. ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona; RAILEAN, Mariana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SOCACIU, Carmen; PINTEA, Adela; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The correlation between nutrition and health is a problem that is currently being given special attention. Many of the diseases that make victims nowadays, have their origin in metabolic imbalances caused by nutritional ...
  • CEBOTARU, Eugeniu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Tema acestei lucrări este Conținutul de calciu în rațiile alimentare a elevilor din Municipiul Chișinău. Scopul lucrării date este Studierea conținutului de calciu în rațiile alimentare a elevilor din Municipiul Chișinău.
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; КULICITSCAIA, Natalia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    În lucrarea dată a fost determinat conţinutul total de polifenoli în extractele din ardei dulce cu ajutorul reactivului Folin-Ciocalteu, precum şi activitatea antioxidantă acestora prin metoda DPPH. Potrivit datelor obţinute, ...
  • ZAIAȚ, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Teza de master la tema ,,Cuantificarea și estimarea impactului stărilor fierocarențiale asupra populației“, are drept scop studierea teoretică și practică a impactului stărilor fierocarențiale asupra sănătății populației ...
  • PRICOCHI, Antoni (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Teza de master are drept scop studierea teoretică și practică a conținutului de fier și zinc în rațiile alimentare a copiilor preșcolari. Tema acestei lucrări este actuală deoarece deficitul de fier în alimentație cauzează anemie.
  • DESEATNICOVA, Olga; RESITCA, Vladislav; SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    În rezultatul cercetărilor s-a stabilit că adaosul de pulbere din pielița strugurilor reduce viteza proceselor oxidative în probele de înghețată, și contribuie semnificativ la creșterea conținutului total de polifenoli ...
  • DESEATNICOVA, Olga; RESITCA, Vladislav; SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Research has shown that the addition of grape skin powder reduces the rate of oxidative processes in ice cream samples, and significantly contributes to increasing the total polyphenol content (63.93 -139.29 mg GAE/mL ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; RESITCA, Vladislav; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pastry products are often blamed for some content rich in sugars and lipids, and devoid of any biological value (vitamins, phenols, etc.), thus contributing to the development of pathologies such as obesity, diabetes, ...
  • DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; VISANU, Vitali; TISLINSCAIA, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The effect of drying process on the final quality of peach depends on drying type, temperature, airflow speed, etc. In this study, convective drying with four different temperature regimes (50, 60, 70 and 80 °C) was applied ...
  • OLARU, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul studiului constă în elaborarea unui produs nou, ce nu este pe piața locală, dar pe placul oricărei vârstă, două produse dulci populate în magazinele autohtone, dar nu au fost combinate. Pe lângă popularitatea ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Suportul de curs Legislație alimentară cuprinde elementele de bază ale cadrului legislativ normativ în domeniul legislației alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esențiale ale sistemului de siguranță a ...
  • DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; CIOBANU, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Îndrumarul pentru lucrări practice include elemente - cheie de influenţă asupra ambientului unui local de alimentaţie publică necesare unui management eficient de activitate în restaurante. Sunt elucidate teme care au ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Goji berries have been known for over 2000 years in Tibet and have been used in traditional Chinese medicine because of the many benefits they provide to the human body. Recently, the interest in goji berries has grown ...
  • SUHODOL, Natalia; BOIŞTEAN, Alina; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Indicaţiile metodice sunt destinate studenţilor cu frecvenţa la zi şi cu frecvenţa redusă a Facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea 541.1 „Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice”.
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lactase deficiency is associated with a decrease in the activity of the lactase enzyme, which breaks down the milk sugar lactose. The problem of lactose intolerance is especially relevant for children of the first years ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REȘITCA, Vladislav; SIMINIUC, Rodica; SUHODOL, Natalia; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; GUTIUM, Olga; COVALIOV, Eugenia; GROSU, Carolina; PALADI, Daniela; MIJA, Nina; COȘCIUG, Lidia; CIUMAC, Jojr (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Monografia Produse alimentare inovative reunește mai multe studii științifice ample asupra unor subiecte complexe tratate detaliat, multilateral și exprimate prin studii bibliografice, date, cifre și rezultate ale cercetărilor ...
  • POPESCU, Adelina; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOV, Olga (Tehnica UTM, 2017)
    În lucrare sunt prezentate preparate de cofetărie de post funcţionale cu adaos de pastă de dovleac, care vin să diversifice sortimentul produselor de patiserie şi să contribuie la eradicarea valorii nutritive a acestor ...

Search DSpace


Browse

My Account