IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "CAPCANARI, Tatiana"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "CAPCANARI, Tatiana"

Sort by: Order: Results:

  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; NEGOIȚA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The functional properties of hemp seeds are due to its high nutritional value which provides important beneficial characteristics for human health, and also to the presence of various bioactive compounds, including unique ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ghidul este un suport practic, adresat tuturor fetelor și femeilor de vârstă reproductivă. Te va ajuta să conștientizezi mai bine modificările fizice și emoționale prin care treci pe durata ciclului menstrual, să înțelegi ...
  • RADU, Oxana; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie (Tehnica UTM, 2011)
    Alimentele modificate genetic sunt produse alimentare obţinuţe în rezultatul inserării întregii molecule de ADN a organismului străin în molecula ADN a organismului gazdă. Aceste produse au o mulţime de avantaje şi dezavantaje ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • CICHIR, Eugeniu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Elaborînd această lucrare am analizată activitatea intreprinderei SC "Stropsa Alexandra" SRL Adică reteau de patiserie "La Mămuca" care are o activitate pe piață municipiului Chișinău deacum 5 ani . Am analizat la general ...
  • MAMONCIC, Petru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    A fost efectuată analiza activității de management în cadrul întreprinderii Draft Centru, amplasată pe strada 31 august 78. Ca obiectiv de bază , a fost analiza tuturor spațiilor încadrate în aceasta întreprindere , ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • RADU, Oxana; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Nutrition plays a preventive role and is considered a key component of the quality of life. The nutrition peculiarities of older persons include: eating strictly at the same time and limiting the amount of food intake, ...
  • BOAGHI, Eugenia; POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    Cătina albă este un produs natural, bogat în compuşi biologic activi. În ultimii ani cătina albă se foloseşte foarte larg în tehnologia obţinerii produselor alimentare. Pe parcursul cercetărilor în cauză au fost determinate ...
  • BARAN, Anastasia; GRIZA, Ina; GUZUN, Vasile; CAPCANARI, Tatiana (Tehnica UTM, 2015)
    În lucrarea de faţă scopul principal a fost determinat de optimizarea factorilor de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea noilor tehnologii moderne de păstrare şi anume - covoraşele cu bioxid de sulf. Sa constatat, ...
  • BERNIC, Ina; POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Uleiurile şi grăsimile vegetale au un rol important atît în alimentaţie, cît şi ca materie primă pentru diferite ramuri industriale. În prezent tendinţele actuale în dezvoltarea şi performanţele alimentaţiei publice sînt ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; КULICITSCAIA, Natalia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    În lucrarea dată a fost determinat conţinutul total de polifenoli în extractele din ardei dulce cu ajutorul reactivului Folin-Ciocalteu, precum şi activitatea antioxidantă acestora prin metoda DPPH. Potrivit datelor obţinute, ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; RESITCA, Vladislav; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pastry products are often blamed for some content rich in sugars and lipids, and devoid of any biological value (vitamins, phenols, etc.), thus contributing to the development of pathologies such as obesity, diabetes, ...
  • POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2012)
    In this work nitrogen treatment experiment was set up to determine the intensity of oxidation products accumulation in cold pressed walnut oil. The influence of the nitrogen treatment was assessed by measuring the primary ...
  • PILEAVSCHI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea de master contine trei capitole. În lucrare se efectuază: analiza generala a intreprindenilor care furnizează servicii de catering, dezvoltarea serviciilor de catering pentru «SRL Digital Park». Se prezinta ...
  • BARSEGHYAN, Așot (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Основная цель данной работы заключалась во внедрении на предприятие Ferex GB международного стандарта по пищевой безопасности ИСО 22000:2018. Была дана общая характеристика предприятия, выявлены и проанализированы ассортимент ...
  • TROHIMCIUC, Anna (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    В данной работе был изучен потенциал семян Cannabis sativa L., их химический состав и возможность их использования в производстве функциональных продуктов питания с повышенной биологической ценностью. Это достигается за ...
  • STELEA, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    В дипломной работе рассмотрены основные теоретические и практические вопросы, связанные с разработкой технологии получения кисломолочных продуктов без лактозы. В данной работе было произведена разработка технологии ...
  • CALDARE, Marionela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    În teza de master a fost cercetată oportunitatea utilizării Carob-ului în calitate de ingredient în industria agro-alimentară în scopul obținerii sosurilor de cofetărie funcționale și promovarea lui ca produs autohton cu ...
  • CAPCANARI, Tatiana; PALADI, Daniela; POPOVICI, Cristina (Tehnica–Info, 2018)

Search DSpace


Browse

My Account