Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • BOEŞTEAN, Olga; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; ŢĂRNĂ, Ruslan (Tehnica UTM, 2012)
    This study was elaborated to investigate the influence of potato and the food fibres from its composition on the bakery products, and the authors intending the development of a new technology for making bread with potato ...
  • COJOCARI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Due to the current fast pace of life, and the profit oriented industries which minimize production and distribution costs by using preservatives, additives, antibiotics, hormones, and people eat a lot of fast food and quick ...
  • FURTUNA, Natalia (Tehnica UTM, 2011)
    Profilul aromatic al vinurilor se datorează aromelor primare varietale care dau tipicitatea vinului. De aceea, prin toate tehnologiile de vinificare a strugurilor se urmăreşte păstrarea aromelor varietale, care să se ...
  • MIJA, Nina; SAVA, Eugeniu (Tehnica UTM, 2013)
    Surse alimentare bogate în fier sunt ficatul de animale şi de pasăre, gălbenuşul de ou. În lucrare s-au cercetat aspecte teoretice şi practice ale rolului fiziologic al fierului, a fost estimată cantitatea de fier în produse ...
  • BOEȘTEAN, Olga; CUMPANICI, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Îndrumarul metodic privind practica de documentare la proiect/teză de licență este destinat studenţilor programului de studiu 0721.2 – Tehnologia Produselor Alimentare, Facultatea Tehnologia Alimentelor, cu forma de ...
  • GÎDEI, Igor; CARTOFEANU, Vasile; IVANOV, Leonid (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Heat pumps have become increasingly important in the world as a technology to improve energy efficiency and reduce CO2 emissions. In particular, industrial heat pumps (IHP) offer various opportunities for all types of ...
  • ȚISLINSCAIA, Natalia; VIȘANU, Vitali; BALAN, Mihail; MELENCIUC, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Lately, special attention has been paid to a healthy diet, especially the consumption of dried fruits. The market of dried fruits is already largely occupied by plums, apples, pears, apricots and grapes, a new and strategic ...
  • SANDULACHI, E.; REŞITCA, V.; GROSU, C.; BOAGHI, E. (Tehnica UTM, 2016)
    This article presents a bibliographic and experimental study of nutritional quality of walnuts core and oilcake Juglans Regia L. Nutritional quality of the walnuts is given by total protein content, their quality, including ...
  • ŢISLINSCAIA, N.; LUPAŞCO, A.; BERNIC, M.; ŢISLINSCAIA, I. (Technical University of Moldova, 2014)
    As the food moisture has different forms of communication, requiring the large amounts of energy for their destruction, we attempted to simulate the optimization of energy supply and to present it as a function of the ...
  • BOLGARI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Una din problemele majore ale industriei vinicole a Republicii Moldova, căreia actualmente i se acordă o atenţie deosebită, o constituie utilizarea produselor viti-vinicole secundare şi a deşeurilor. În acest sens, ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Instrucțiunile cu privire la prelucrarea sanitară în cadrul unităților de alimentație publică sunt destinate studenţilor de la specialitatea 541.1 Tehnologia și Managementul Alimentaţiei Publice, 541.2 Tehnologia Produselor ...
  • PUMNEA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Tоrturilе sunt сеlе mаi utilizаtе асаsă și lа соfеtării реntru divеrsе еvеnimеntе. Ele аu vаlоаrе nutritivă соmрlеxă, întruсât, în соmроnеnțа lоr , sunt сuрrinsе minimum раtru sеmiрrераrаtе din gruре difеritе: lаturi sаu ...
  • MIJA, Nina; COTIC, Antonina; GORAȘ, Valeriu; LUPOI, Dionisie (Tehnica UTM, 2018)
    Obiectivul acestei cercetări a fost determinarea indicilor fizico-chimici și microbiologici ai preparatelor finite de carne coaptă și congelată destinate serviciilor de catering în scopul asigurării inocuității acestora ...
  • BAEVA, Marianna; MILKOVA-TOMOVA, Iliana; GOGOVA, Tzvetana; ANGELOVA, Stanislava (Tehnica UTM, 2012)
    The possibility of the use of a topinambur /Helianthus tuberosus L./, which application is almost unknown in our confectionary, is presented in this article. Four types of sucrose-sweetened sponge cakes made by a partial ...
  • GURJUI, Ana; SANDULACHI, Luiza; SILIVESTRU, Eugenia (Tehnica UTM, 2013)
    Articolul prezintă un studiu bibliografic al incidenţei microbiologice a nucilor Juglans regia L. Sunt prezentate şi caracterizate microorganismele care frecvent sunt depistate în şi pe nuci. Nucii şi fructele lor sunt ...
  • STURZA, Rodica; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Monografia colectivă Principii de dezvoltare a oenologiei moderne și organizarea pieței vitivinicole este recomandată pentru editare de către Senatul Universității Tehnice a Moldovei (proces-verbal nr.9 al ședinței ...
  • MORARI, Ionela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul şi obiectivele lucrării: indentificarea principiilor moderne de promovare și vînzare a produselor viti-vinicole Problema prevăzută în teză: Revederea potențialului promovării turismului in Republica Moldova fiind ...
  • MACARI, A.; GRUMEZA, I.; CUȘMENCO, T. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Lucrarea este elaborată pentru efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Principii şi metode de conservare a produselor alimentare pentru studenţii specialităţii 541.2. Tehnologia produselor alimentare cu forma ...
  • TROCIN, Doinița (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Alimentele sunt substanţe comestibile necesare organismului pentru întreţinerea şi formarea ţesuturilor şi pentru aportul de energie ce-l aduc. Unele alimente sunt valoroase mai ales prin conţinutul lor mare în hidraţi de ...
  • BUDNEA, Argentina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza constă în analiza produselor de panificație funcționale cu adaos de pastă de dovleac si cu adaos de făină de măcieș. Sarcinile si scopul acestui proiect de licență au determinat o structură, care include 3 capitole ...

Search DSpace


Browse

My Account