Browsing 2021 by Title

Sort by: Order: Results:

  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; VACULENCO, Maxim; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Transmisia cuprinde un corp (1), o roată de satelit (2) cu două inele de angrenare conice (3) și (4) acționate de un arborele cotit (5) în mișcare sferică-spațială în jurul unui punct fix, două roți centrale conice (6 ) ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; MALCOCI, Iulian; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; SLOBODEANIUC, Stanislav; GUȘTIUC, Victor (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Transmisia planetară precesională include carcasa (1), în care sunt amplasate blocul satelit (2) cu coroanele cu role conice (3) și (4), roțile dințate centrale fixă (5), legată rigid cu capacul reductorului (6), și mobilă ...
  • CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana; DANILIȘ, Marina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la domeniul ecologiei și biotehnologiei microbiene, în special la producerea unui preparat natural biologic activ din biomasa levurilor din deșeurile industriei de bere, care poate fi utilizat în ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Esenţa invenţiei: procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obținerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeul, conform invenţiei, prevede utilizarea biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la +37°C sau ...
  • PÎRLOG, Alisa; CARAPIREA, Anatol; DARIE, Grigore; CIBOTARU, Elena; MATVIENCO, Natalia; BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la zootehnie, în special la reglarea funcției de reproducție la scroafe și poate fi utilizată pentru reglarea indicilor reproductivi și productivi la scroafe în scopul folosirii eficiente a genofondului ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; DJUR, Svetlana; ROTARI, Ion; MISCU, Vera; VALUŢA, Ana; IATCO, Iulia; CODREANU, Liviu; ZINICOVSCAIA, Inga (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenţia se referă la un procedeu de cultivare a cianobacteriei Spirulina platensis în vederea obţinerii materiei prime pentru elaborarea şi fabricarea preparatelor pe bază de nanoparticule biofuncționalizate ...
  • GÎNCU, Ecaterina; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; RESITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; PLATON, Andrei; TOCA, Alexei (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeul include calcularea valorii compensării erorii şi determinarea numărului treptelor unui compensator, format dintr-un inel auxiliar (3) cu cel puţin trei trepte şi dintr-un inel de bază (4), pe partea frontală a ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la un procedeu de uscare a perelor prin convecție, în mediu modificat de CO2, și poate fi aplicată la întreprinderile din industria alimentară, în laboratoare de cercetare și centre de cercetare care au ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeul, conform invenţiei, prevede utilizarea biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; PLATON, Andrei; SCATICAILOV, Serghei (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeul de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional constă în aceea că sculei i se comunică o mişcare, care imită condiţiile reale de exploatare prin deplasări coordonate în raport cu sistemul mobil ...
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; RESITCA, Vladislav (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație achloride, în special a bețișoarelor Grissini ...
  • COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeu de obținere a colorantului roșu cartamină sub formă de pulbere se referă la industria alimentară, în special la obținerea colorantului cartamină, destinat pentru corecția culorii produselor lactate și din carne. ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana- Ileana; SORAN, Maria-Loredana (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la industria laptelui, și anume la procedeul de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenției, include standardizare laptelui, omogenizarea, pasteurizarea, ...
  • CIUPERCĂ, Rodion; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la mașinile e conversie a energiei eoliene și anume la turbinele eoliene cu ax vertical în caz general și, în particular, la forma constructivă a profilului palelor rotorului turbinelor eoliene cu ax ...
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BOTEZ, Alexei; TRIFAN, Nicolae; BODNARIUC, Ion; MALCOCI, Iulian (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Răzuitorul cu acționare vibromecanică conține trei ansambluri: I – Electromagnetul (acționarea); II – Mecanismul intermediar (de transmisie); III – Mecanismul de răzuit (tehnologic). Electromagnetul este instalat ...
  • ABABII, Victor; SUDACEVSCHI, Viorica; MUNTEANU, Silvia; LEASCENCO, Valeria; GUSTIUC, Victor (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Analiza și studiul rezistenței plantelor sunt importante pentru creșterea culturilor agricole în regiuni geografice care nu le sunt specifice. În același timp, sistemul poate fi utilizat pentru a studia capacitatea ...

Search DSpace


Browse

My Account