Browsing Secția Știința Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • DIANU, Irina; MORARI, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Maioneza este un produs alimentar semisolid în componenta căruia o parte majoră (70-80%) sunt uleiurile de originea vegetală. Sosul fiind un produs bogat în lipide este supus procesului de râncezire. Ca urmare a procesului ...
  • ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Fructele de Sambucus Nigra sunt consumate ca suplimente alimentare pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate: activitate antigripală, anti-oxidantă, anticancerigenă, antivirală, antibacteriană etc. Analiza compușilor ...
  • BARBAROȘ, Maria-Marcela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Actualmente, sectorul alimentar este unul extrem de competitiv și în continuu schimbare iar utilizarea deșeurilor vegetale ca ingrediente ar putea fi considerată o oportunitate pentru diversificarea sortimentală a produselor ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea descrie conţinutul mineral al laptelui și zerului. Se menționează semnificația principalelor macroelemente (calciu, fosfor) și microelementelor pentru funcțiile vitale ale organismului, subliniind importanța ...
  • DAMASCHIN, Valeria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Republica Moldova este o țară agrară cu pământuri bogate, iar printre cele mai vechi îndeletniciri ale străbunilor noștri se numără și vinificația. În prezent țara noastră dispune de nenumărate întreprinderi vitivinicole ...
  • TAȘCA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor ...
  • GALCHINA, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    In this work, the evolution of life will be reviewed from the point of view of improving the quality of nutrition. To begin with the development of agriculture and animal husbandry allowed humans to cultivate crops and ...
  • SURDU, Adelina; ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Efectele pozitive ale fibrelor alimentare asupra sănătății sunt recunoscute pe scară largă. Fibrele alimentare pot avea efecte multiple asupra funcției gastro-intestinale (GI), inclusiv timpul de tranzit GI și vâscozitatea ...
  • PAIU, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În rândul culturilor cerealiere, triticalele prezintă o noutate și tot odată una din realizările mari, obținute de om în domeniul selecției și geneticii. Ca o plantă cerealieră dispune de largi posibilități potențiale ...
  • PRODAN, Anastasia; GHIUMIUŞLIU, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Untul topit (ghee) este un produs de origine lactică care prin procese de tratare termică a untului permite reducerea maximă a conţinutului de apă şi a substanţei uscate degresate din produs, ceea ce contribuie la obţinerea ...
  • CEȘKO, Tatiana; CEBOTAREAN, Valeria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    S-a cercetat efectul adaosului pudrei din tescovina de mere asupra proprietăților reologice, fizico-chimice, organoleptice și asupra texturii iaurtului pe parcursul depozitării a 20 zile. Au fost analizate probe de iaurt ...
  • SCUTELNIC, Valerian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea dată prezintă aprecierea substanțelor fenolice responsabile de culoarea vinurilor roșii. Studiul efectuat s-a axat pe evoluția compușilor fenolici în vin în urma unor tratări de limpezire și stabilizare a vinului. ...
  • NEGOIȚA, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Cannabis sativa L. est une plante annuelle, originaire d'Asie centrale. Le chanvre produit des matières premières avec des applications commerciales distinctes - fibres, graines, noyau de bois, étant une culture pleinement ...
  • TABUNCIC, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Compușii polifenolici determină în mare măsură calitatea vinului și manifestă potențiale efecte benefice asupra sănătății umane datorită activității lor antioxidante și proprietăților antimicrobiene, antivirale și ...
  • ȚURCAN, Ana; BANU, Teodor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare include rezultatele studiului de cercetare analitică privind factorii de influență asupra calității materiei prime și ca impact ulterior asupra produsului finit. În urma studiului bibliografic au fost ...
  • CUȘMENCO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare descrie analiza modificărilor caracteristicilor fizico-chimice la depozitare a iaurtului din amestec de lapte de vacă și de capră în raport de 1:1 suplimentat cu piureu de aronia, sau de zmeură, sau de ...
  • DONICA, Laura; DERENCOVA, Eteri (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În urma analizei bibliografice efectuate s-a constata că nutriția copiilor și adolescenților sportivi este într-o oarecare măsură diferită de a celorlalți copii. Ea are la baza elementele alimentaţiei sănătoase, la care ...
  • POPA, Nicolae; GRUMEZA-CLEFOS, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The present work includes the results of the study of replacing rabbit meat with vegetables, in order to obtain canned meat for children of a young age (7 months). Organoleptic analysis are determined by the method of ...
  • SAVCENCO, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Există o strategie a Uniunii Europene de a trece la utilizarea exclusivă în industria alimentară a coloranților naturali. Este constatat, că utilizarea unor coloranți sintetici, așa ca, tartrazina are un efect negativ ...
  • APOSTOL, Xenia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Măcrișul este o specie de plantă perenă din familia Polygonaceae. Posedă proprietăți medicinale și culinare înalte. Cercetările științifice, asupra Rumex acetosa, au confirmat utilizările sale tradiționale și au demonstrat ...

Search DSpace


Browse

My Account