Browsing PRO INVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin separarea, măcinarea boabelor de carob (Ceratonia siliqua) până la pulbere.
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAȘ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosurilor funcționale, caracterizat prin aceea că se obține din lapte praf 9,0%; acid acetic 80% - 0,58%; bicarbonat de sodiu 0,06%; praf de ouă 4,8%; zahar tos 1,8%; sare 0,9%; muștar praf 0,37%; ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile cu un conținut ridicat de acizi grași ω3 și ω6. Procedeu, conform invenției, presupune formarea emulsiei ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; NETREBA, Natalia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și ...
  • BOIȘTEAN, Alina; SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la industria alimentară și anume la un procedeu de obținere a bomboanelor gumate. Invenția are ca scop îmbunătățirea proprietăților nutritive ale bomboanelor gumate și calitatea lor funcțională, ...
  • PALADI, Daniela; TATAROV, Pavel (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Procedeul, conform invenţiei, include pregătirea amestecului din materie primă, zaharoză şi agent de gelificare şi fierberea, totodată materia primă şi zaharoza se amestecă în cantităţi care asigură obţinerea unui gust, ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Propunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mica de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocatcu diametrul ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100 – 500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; VACULENCO, Maxim; SCATICAILOV, Serghei; PLATON, Andrei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeu de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional. Procedeul de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional constă în aceea că sculei i se comunică o mişcare, care imită condiţiile reale de exploatare prin ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUȘ, Irina; ȘARBAN, Vasile; GUCI, Ivan (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul, conform invenţiei, include ciupirea a 2-3 frunze apicale de pe tulpinile anuale fără ramificaţii, care au atins înălţimea de 1,5- 1,7 m, totodată ciupirea se efectuează fără traumatizarea apexului tulpinii ...
  • BALAN, Valerian; VĂMĂŞESCU, Serghei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de rărire a florilor pomului de măr. Procedeul, conform invenţiei, include stropirea pomilor cu o soluţie apoasă de l/ha, primăvara în faza de înflorire, 75% ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Procedeu de separare a coloranților roșu și galben din petale de Șofrănel se referă la industria alimentară, în special la obținerea coloranților naturali, pentru utilizarea lor în producerea alimentelor, produselor cosmetic ...
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; COVACI, Ecaterina; STURZA, Rodica; KRAJEVSCAIA, Ala (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Invenția se referă la industria vinicolă la un procedeu inovativ de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; ȘARBAN, Vasile; GUCI, Ivan; POMPUȘ, Irina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la agricultură, în special la pomicultură, şi anume la un procedeu de tăiere a zmeurului în primul an după plantare. Procedeul, conform invenţiei, include tăierea tulpinii plantei-mamă la nivelul ...
  • BOSTAN, Viorel; MAZURU, Sergiu; VACULENCO, Maxim; PETCO, Andrei; DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Ion (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2018)
    Invenția se referă la metode de reglare fără filet a deplasărilor axiale și poate fi utilizată în reglarea jocului în andrenaj, mai ales în reductoare. Scopul acestei propuneri de brevet constă în micșorarea cheltuelelor ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Scopul invenției constă în aplicarea procedeului de uscare în strat suspendat cu aplicarea microundelor pentru semințele de cătină albă, și optimizarea duratei de tratare termică a produsului.

Search DSpace


Browse

My Account