Browsing PRO INVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • EFREMOVA, Nadejda; CHISELIȚA, Natalia; BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Oleg; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Se propune un procedeu nou de obținere a preparatului proteoglicanic din biomasa reziduală de Arthrospira platensis. Biomasa se amestecă cu alcool etilic de 96% (1:10), se plasează la baia cu apă la +45˚C 30 min cu ...
  • ABABII, Nicolai; POSTICA, Vasile; TROFIM, Viorel; LUPAN, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Invenția se referă la tehnologia de obținere a materialelor nanostructurate, în particular la tehnologia de producere a rețelelor de nanofire prin tratament termic în mediu ambient.
  • LUPAN, Oleg; ABABII, Nicolai; TROFIM, Viorel (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, conform invenției, include depunerea peliculei nanostructurate de oxid de cupru pe un suport din sticlă prin metoda sintezei chimice din soluție, tratarea termică rapidă la temperatura 750 oC timp de 60 s, ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin separarea, măcinarea boabelor de carob (Ceratonia siliqua) până la pulbere.
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAȘ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosurilor funcționale, caracterizat prin aceea că se obține din lapte praf 9,0%; acid acetic 80% - 0,58%; bicarbonat de sodiu 0,06%; praf de ouă 4,8%; zahar tos 1,8%; sare 0,9%; muștar praf 0,37%; ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a amestecului de grăsimi tartinabile cu un conținut ridicat de acizi grași ω3 și ω6. Procedeu, conform invenției, presupune formarea emulsiei ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; NETREBA, Natalia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și ...
  • BOIȘTEAN, Alina; SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la industria alimentară și anume la un procedeu de obținere a bomboanelor gumate. Invenția are ca scop îmbunătățirea proprietăților nutritive ale bomboanelor gumate și calitatea lor funcțională, ...
  • PALADI, Daniela; TATAROV, Pavel (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Procedeul, conform invenţiei, include pregătirea amestecului din materie primă, zaharoză şi agent de gelificare şi fierberea, totodată materia primă şi zaharoza se amestecă în cantităţi care asigură obţinerea unui gust, ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Propunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mica de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocatcu diametrul ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100 – 500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; VACULENCO, Maxim; SCATICAILOV, Serghei; PLATON, Andrei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeu de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional. Procedeul de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional constă în aceea că sculei i se comunică o mişcare, care imită condiţiile reale de exploatare prin ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUȘ, Irina; ȘARBAN, Vasile; GUCI, Ivan (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul, conform invenţiei, include ciupirea a 2-3 frunze apicale de pe tulpinile anuale fără ramificaţii, care au atins înălţimea de 1,5- 1,7 m, totodată ciupirea se efectuează fără traumatizarea apexului tulpinii ...
  • BALAN, Valerian; VĂMĂŞESCU, Serghei (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de rărire a florilor pomului de măr. Procedeul, conform invenţiei, include stropirea pomilor cu o soluţie apoasă de l/ha, primăvara în faza de înflorire, 75% ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Procedeu de separare a coloranților roșu și galben din petale de Șofrănel se referă la industria alimentară, în special la obținerea coloranților naturali, pentru utilizarea lor în producerea alimentelor, produselor cosmetic ...
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; COVACI, Ecaterina; STURZA, Rodica; KRAJEVSCAIA, Ala (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Invenția se referă la industria vinicolă la un procedeu inovativ de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și ...

Search DSpace


Browse

My Account