IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Title

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Title

Sort by: Order: Results:

  • TROHINA, Ana; BRÎNZA, Romina-Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Street food is a global phenomenon. Worldwide, street food has become an important part of everyday life, and the Republic of Moldova is no exception. The aim of the report was to study and analyze the products offered by ...
  • SURDU, Adelina; ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Tryptophan is very useful for the human body, because it helps to secrete very important hormones and possesses multiple physiological functions in the metabolic transformations of nutrients. In this article we explain the ...
  • MOVILEANU, Ecaterina; PICIOR, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Filmele comestibile sunt considerate atât ambalaj cât și componentă alimentară, ele trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, precum: bune calități senzoriale; barieră ridicată și eficiență mecanică; stabilitate biochimică, ...
  • MĂRÎI, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În cadrul lucrării a fost efectuat un sondaj cu privire la consumul de produse bakery street food, care ne-a ajutat să identificam și să stabilim care sunt preferințele consumatorilor. Acesta reprezintă o dovadă în plus ...
  • MARJINEAN, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Studiul propus relatează despre compușii biologici activi care se conțin în tomate, proprietățile acestora și beneficiile consumului de tomate. Antioxidanții din tomate include carotenoizi precum β-carotenul, un precursor ...
  • MADAN, Iuvelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Fibrele alimentare au un rol important pentru sănătatea umană, acestea sunt necesar să fie prezente în alimentația de zi cu zi într-o anumită pondere. In lucrarea dată au fost studiate cele mai moderne metode de extracție ...
  • MÎLANIUC, Eugenia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Usturoiul cunoscut și sub numele Allium Sativum, este o legumă prețioasă cu aroma specifică datorită prezenței compușii organo sulfurați responsabil fiind alliina. Deasemenea există și alți compuși biologic activi precum: ...
  • MAZUR, Mihail; BORTA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Apa de fierbere a năutului prezintă un lichid vâscos rezultă din gătitul năutului. Sursele acestui produs pot fi conservele de năut sau ca rezultat din fierberea boabelor de năut, de obicei nu se consumă și prezintă deșeuri ...
  • DODON, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Produsele secundare obținute în urma procesării piersicului sunt: pulpa, pielița și sâmburii. Pielița se caracterizează cu un conținut înalt de substanțe nutritive valoroase, micro- și macroelemente, pectină, care pot fi ...
  • EREMEI, Anastasia; PRISĂCARU, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este ...
  • BOLOCAN, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Obiectivul cercetării reprezintă conștientizarea și prezentarea actualității stilului de viață vegan. Veganismul este mai mult decât o dietă, este o filozofie și un stil de viață care încearcă să excludă toate formele de ...
  • TÎRSÎNĂ, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea respectivă reprezintă un studiu axat pe instabilitatea proteică a vinurilor, în particular a celor albe, în cadrul căruia s-au evaluat perspectivele de stabilizare a vinurilor contra precipitărilor proteice cu ...
  • ЦЫМБРОВСКАЯ, Александра; ФЛОРЯ, Арина (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Данная статья посвящена субтропической культуре Ziziphus jujuba Mill. Плоды унаби обладают уникальными вкусовыми свойствами и содержат высокие концентрации биологически активных веществ. В статье рассмотрены сорта и ...
  • ГОРАШ, Егор; КУХТИЦКИЙ, Алина (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    В статье рассмотрены вопросы использования сахара и сахарозаменителей в производстве пищевых продуктов и в повседневной жизни человека, вред и польза искусственных и натуральных подсластителей. Проанализированы перспективы ...
  • ШАЙТАН, Олеся; БОРТA, Анна-Мария (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Солод в результате его дробления и нагревания отличается видом и цветом зерновки, таким образом влияет на сенсорные показатели пивной дробины, следовательно солод и пивная дробина полученная из него, в зависимости от способа ...

Search DSpace


Browse

My Account