IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evaluarea principalilor parametri fizico-chimici a migdalelor pentru utilizarea lor sub forma de lapte vegetal

Show simple item record

dc.contributor.advisor CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author CUȘNIR, Nadejda
dc.date.accessioned 2022-03-31T09:01:07Z
dc.date.available 2022-03-31T09:01:07Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation CUȘNIR, Nadejda. Evaluarea principalilor parametri fizico-chimici a migdalelor pentru utilizarea lor sub forma de lapte vegetal: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Cond. şt. Aurica CHIRSANOVA, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/20007
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Obiectivul acestei lucrări este evaluarea parametrilor fizico-chimici ai migdalelor pentru valorificarea acestuia sub formă de lapte vegetal. Astfel s-a elaborat tehnologia de obţinere a laptelui vegetal din migdale cu adaos de pudra de roșcove/carob cu diferite concentrații (2,5% si 5%). Pentru а obține un produs sigur din punct de vedere fizico-chimic și senzoriаl аu fost efectuate cercetări pe bаza аcestor probe de lаpte. S-аu determinat indicii de aciditate si stabilitatea probelor pe parcursul păstrării. Rezultatele analizelor au aratat că laptele vegetal din migdale are pH-ul: 6,476 , aciditatea: 16 T cu o tendință de creștere pe parcursul păstrării. Ţinînd cont de rezultatele obţinute, pentru producerea laptelui vegetal din migdale, care ar asigura un aport optim de proteine, grăsimi și vitamine, cu proprietăţi senzoriale deosebite, indicii de calitate al cărora să nu fie mai jos decît al celor deja existente se recomandă ca migdalele să fie hidratate, după care decojite pentru a elimina gustul puțin amărui al cojilor. en_US
dc.description.abstract The objective of this paper is to evaluate the physico-chemical parameters of almonds for its use in the form of vegetable milk. Thus, the technology for obtaining almond vegetable milk was developed with the addition of carob / carob powder with different concentrations (2.5% and 5%). In order to obtain a safe product from a physico-chemical and sensory point of view, research was carried out on the basis of these milk samples. Indications of acidity and stability of the samples during storage were determined. The results of the analyzes showed that the vegetable milk from almonds has a pH: 6,476, an acidity of 16 T with an increasing tendency during storage. Taking into account the results obtained for the production of vegetable milk from almonds, which would ensure an optimal intake of proteins, fats and vitamins, with special sensory properties, quality indices of which should not be lower than those already existing, it is recommended that almonds to be hydrated, then peeled to remove the slightly bitter taste of the shells. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject migdale en_US
dc.subject almonds en_US
dc.title Evaluarea principalilor parametri fizico-chimici a migdalelor pentru utilizarea lor sub forma de lapte vegetal en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account