IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza contextului nutrițional local în vederea consumului de sare, grăsimi trans și zahăr

Show simple item record

dc.contributor.advisor CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author GRAUR, Livia
dc.date.accessioned 2021-07-16T08:46:01Z
dc.date.available 2021-07-16T08:46:01Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation GRAUR, Livia. Analiza contextului nutrițional local în vederea consumului de sare, grăsimi trans și zahăr: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Cond. șt. CHIRSANOVA Aurica. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/16573
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Actualitatea temei se reflectă prin faptul că un regim de alimentație nesănătos promovează bolile netransmisibile în Republica Moldova, iar în contextul pandemiei COVID-19 a fost evidențiat faptul că sistemul de sănătate nu este pregătit pentru a face față într-o situație de criză iar pacienții ce au diverse afecțiuni cronice au fost cei mai predispuși către o formă agresivă a evoluției virusului. Astfel, este important ca populația să conștientizeze influența pe care o are modul de alimentație asupra stării de sănătate și întreprindă măsuri. În cadrul studiului a fost cercetat modul în care funcționează sistemele alimentare, și s-a concluzionat că una dintre cele mai importante măsuri care trebuie implementate este reducerea consumului de sare, zahăr și grăsimi trans. Acest lucru ce presupune limitarea consumului de produse alimentare intens procesate, ceea ce ar influența asupra industriei alimentare și al sistemelor în general dar și asupra stării de sănătate. en_US
dc.description.abstract The actuality of the topic is reflected in the fact that an unhealthy diet promotes noncommunicable diseases in the Republic of Moldova, and in the context of the COVID-19 pandemic it was highlighted that the health system is not prepared to deal with a crisis and patients who have various chronic diseases were most prone to an aggressive form of the evolution of the virus. Thus, it is important for the population to be aware of the influence that a diet has on health and to take measures. The study investigated how food systems work, and concluded that one of the most important measures to be implemented is to reduce the consumption of salt, sugar and trans fats. This means limiting the consumption of heavily processed food, which would affect the food industry and systems in general but also the state of health. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject nutriție en_US
dc.subject sare en_US
dc.subject grăsimi trans en_US
dc.subject zahăr en_US
dc.subject sistem alimentar en_US
dc.subject salt en_US
dc.subject trans fats en_US
dc.subject sugar en_US
dc.title Analiza contextului nutrițional local în vederea consumului de sare, grăsimi trans și zahăr en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account