IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza şi optimizarea alimentaţiei elevilor din şcoala profesională, com. Bubuieci

Show simple item record

dc.contributor.advisor DESEATNICOVA, Olga
dc.contributor.author AVTUDOV, Victoria
dc.date.accessioned 2021-02-18T12:23:26Z
dc.date.available 2021-02-18T12:23:26Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation AVTUDOV, Victoria. Analiza evoluţiei calităţii băuturii din zer filtrat în timpul depozitării: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Cond. şt. Viorica BULGARU, 2016. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13147
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Abstract, Cuprins. en_US
dc.description.abstract Efectuînd studiul alimentației elevilor din cadrul Școlii Profesionale din c. Bubuieci s-au observat unele neajunsuri care pot avea un impact negativ asupra sănătății elevilor. În lucrare au fost analizate meniurile cantinei instituției și respectiv aportul acestora în micro și macronutrimenți. În baza rezultatelor obținute (carențe de nutrimente precum și repartizarea incorectă a valorii energetice între mesele de pe parcursul unei zile) au fost elaborate unele recomandări care vor permite, considerabil, înlăturarea unor neajunsuri. Astfel, am venit cu propuneri de un exemplu de meniu în care am inclus toate alimentele și preparatele bogate în substanțele, elementele și vitaminele necesare de care un copil are nevoie pentru a avea o dezvoltare favorabilă și cu succes. Ce se referă la ramura blocului alimentar , am venit și aici cu unele propuneri și recomandări de modificare a activității de servire și informare care ar avea și ele un rol benefic în dezvoltarea, dispoziția precum și capacitățile de învățare a școlarilor din cadrul Școlii Profesionale din c. Bubuieci. en_US
dc.description.abstract Studies on the nutrition state of pupils in the Professional School from Bubuieci some shortcomings were observed which may have a negative impact on the pupils’ health. In the work were analyzed the institution canteen menus and their contribution to micro and macronutriments. Based on the outcomes (nutrient deficiencies and improper distribution of the energy between meals throughout the day) were developed some recommendations that will allow considerably, removing some shortcomings. So I came up with proposals for a sample menu that I included all foods rich in substances and preparations elements and vitamins needed by a child who needs to have a positive and successful development. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject alimentaţia elevilor en_US
dc.subject cantine en_US
dc.subject meniuri en_US
dc.subject student food en_US
dc.subject canteens en_US
dc.subject menus en_US
dc.title Analiza şi optimizarea alimentaţiei elevilor din şcoala profesională, com. Bubuieci en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account