IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Asigurarea calităţii cărnii proaspete prin procesarea la presiuni înalte

Show simple item record

dc.contributor.advisor BULGARU, Viorica
dc.contributor.author STAVILA, Cristina
dc.date.accessioned 2021-02-12T09:22:13Z
dc.date.available 2021-02-12T09:22:13Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation STAVILA, Cristina. Asigurarea calităţii cărnii proaspete prin procesarea la presiuni înalte: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Viorica BULGARU. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12901
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Resume, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul lucrării este analiza efectului asupra calității și termenului de valabilitate a cărnii crude conservate prin tehnica de procesare la presiuni înalte. Obiectivele lucrării sânt: 1. Analiza caracteristicilor de calitate a cărnii crude; 2. Analiza literaturii de specialitate privind tehnicile moderne de conservare a cărnii în vederea obținerii unui produs sigur și cu termen de valabilitate prelungit; 3. Studiul tehnicii de procesare la presiuni înalte – parametri, condiții, impact; 4. Studierea efectului de prelucrare la presiuni înalte asupra proprietăților cărnii și indicilor de calitate; 5. Aprecierea siguranței cărnii crude de porc conservată prin tehnica de prelucrare la presiuni înalte. en_US
dc.description.abstract The aim is to analyze the effect on the quality and shelf life of raw meat preserved by high pressure processing technique. Objectives are: 1. Analysis of the quality characteristics of raw meat, 2. Analysis of the literature on modern meat preservation techniques in order to obtain a safe product with a long shelf life; 3. Study of the processing technique at high pressures - parameters, conditions, impact; 4. Study of the effect of high pressure processing on meat properties and quality indices; 5. Assessment of the safety of raw pork preserved by high-pressure processing. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject carne de porc en_US
dc.subject conservare en_US
dc.subject presiune hidrostatică en_US
dc.subject pork meat en_US
dc.subject meat en_US
dc.subject high pressure processing en_US
dc.subject hydrostatic pressure en_US
dc.title Asigurarea calităţii cărnii proaspete prin procesarea la presiuni înalte en_US
dc.title.alternative Ensuring fresh meat by processing at high pressures en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account