Scopul lucrării este analiza efectului asupra calității și termenului de valabilitate a cărnii crude conservate prin tehnica de procesare la presiuni înalte. Obiectivele lucrării sânt: 1. Analiza caracteristicilor de calitate a cărnii crude; 2. Analiza literaturii de specialitate privind tehnicile moderne de conservare a cărnii în vederea obținerii unui produs sigur și cu termen de valabilitate prelungit; 3. Studiul tehnicii de procesare la presiuni înalte – parametri, condiții, impact; 4. Studierea efectului de prelucrare la presiuni înalte asupra proprietăților cărnii și indicilor de calitate; 5. Aprecierea siguranței cărnii crude de porc conservată prin tehnica de prelucrare la presiuni înalte.
The aim is to analyze the effect on the quality and shelf life of raw meat preserved by high pressure processing technique. Objectives are: 1. Analysis of the quality characteristics of raw meat, 2. Analysis of the literature on modern meat preservation techniques in order to obtain a safe product with a long shelf life; 3. Study of the processing technique at high pressures - parameters, conditions, impact; 4. Study of the effect of high pressure processing on meat properties and quality indices; 5. Assessment of the safety of raw pork preserved by high-pressure processing.