dc.contributor.advisor | BAERLE, Alexei | |
dc.contributor.author | MARDARI, Cristina | |
dc.date.accessioned | 2021-02-11T14:30:51Z | |
dc.date.available | 2021-02-11T14:30:51Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | MARDARI, Cristina. Obtinerea preparatelor proteice din unele deşeuri vegetale: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Alexei BAERLE. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/12892 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Sommaire, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Scopul tezei: elaborarea și studierea calității alimentelor bogate în proteine vegetale și utilizarea deșeurilor obținute ca scop de materie primă. Obiectivele lucrării: evaluarea principalilor indicatori nutriționali ai miezului și șrotului de nucă, al semințelor de in ; utilizarea șrotului de nucă ca materie primă pentru producerea compozițiilor alimentare bogate în proteine vegetale ; prelucrarea matematico-statistică a datelor experimentale; elaborarea planului HACCP și identificarea riscurilor caracteristice procesului de fabricare a compozițiilor alimentare. | en_US |
dc.description.abstract | Le but de la thèse: l'élaboration et l'étude de la qualité des aliments riches en protéines végétales et l'utilisation des déchets obtenus comme matière première. Objectifs du document: évaluation des principaux indicateurs nutritionnels du noyau et du gruau de noix, graines de lin; l'utilisation de farine de noix comme matière première pour la production de compositions alimentaires riches en protéines végétales; traitement mathématique et statistique de données expérimentales; élaboration du plan HACCP et identification des risques caractéristiques du processus de fabrication des compositions alimentaires. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | miez de nuci | en_US |
dc.subject | şrot de nuci | en_US |
dc.subject | seminţe de in | en_US |
dc.subject | in | en_US |
dc.subject | proteine vegetale | en_US |
dc.subject | făini proteice | en_US |
dc.subject | noyau de noix | en_US |
dc.subject | noix | en_US |
dc.subject | grain de noix | en_US |
dc.subject | graines de lin | en_US |
dc.subject | lin | en_US |
dc.subject | protéines végétales | en_US |
dc.subject | farines protéiques | en_US |
dc.title | Obtinerea preparatelor proteice din unele deşeuri vegetale | en_US |
dc.title.alternative | Obtention de préparations protéinées à partir de certains déchets alimentaires | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: