Teze de master: Recent submissions

  • MERIACRI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este structurată în modul următor: introducere; aprecieri curente privind formarea calităţii brânzei Mozzarella; metode de apreciere a calităţii brânze Mozzarella; studiul de piaţă pentru brânza Mozzarella; ...
  • MĂMĂLIGĂ, Petru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este structurată în 4 capitole, în care sunt descrise principalele aspecte, pe baza căreia a fost elaborată teza de cercetare. Actualitatea temei. Prin produs „ecologic” înţelegem produsul care a fost obţinut ...
  • LUCHIANIUC, Nadejda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Valabilitatea cărnii și a produselor din carne este un subiect sensibil, deoarece sunt produse ușor perisabile și constituie un mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor, inclusiv patogene, care odata fiind ...
  • JUPEŢCHI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este structurată în modul următor: introducere; aprecieri curente privind formarea calităţii brânzei în saramură; metode de apreciere a calităţii brânzei în saramură; studiul de piaţă pentru brânza în saramură; ...
  • GUŢUL, Alexandru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Legumele şi fructele au reprezentat în toată istoria umanităţii elemente de bază în alimentaţie, datorită conţinutului în proteine, lipide şi glucide, în minerale precum potasiul, sodiul sau magneziul etc., consumul acestora ...
  • GHERMAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master conţine: introducere, 4 capitole, concluzii şi recomandări, bibliografie, anexă. Scopul urmărit este obţinerea unui produs ce se caracterizează printr-o valoare nutritivă şi biologică sporit. În vederea ...
  • FURNICA, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Lucrarea dată a avut ca scop: analiza calității produselor de panificație din întreprinderile industriale. Pentru analiză au fost luate trei probe de pâine cu aceleași componente ale rețetei: făină de grâu de calitate ...
  • FRIDJIOI, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Berea este unul dintre cele mai capricioase produse ale industriei alimentare. Această băutură trebuie să fie exclusiv naturală, nu tolerează substanțele chimice, are nevoie de ambalaje speciale și de transport. Ambalarea ...
  • DORGAN, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este încadrată în 80 de foi, structurată în 4 capitole, în care sunt 9 de figuri şi 30 tabele. Baza teoretică a tezei sunt cele 66 de surse bibliografice studiate. Cereala triticale este un hibrid obţinut ...
  • DOGA (TANASIEVA), Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Cercetările aferente tezei au fost desfăşurate cu scopul de a studia stabilitatea vinului materie primă din diferite tipuri de soiuri de poamă: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Chardonnay Sauvignon, Feteasca Neagră, Merlot. ...
  • DÎRZU, Dionisie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    În teza de master am avut ca scop aprecierea preciziei capacității de reținere și legare a apei precum și caracteristica acestor indicatori pentru pulpa de bovină și porcină în cazul dat și stabilirea unor valori optime ...
  • DINTIU, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master conţine: introducere, 4 capitole, concluzii, bibliografie, anexe. Numărul de pagini este 72, de tabele 20, figuri 22 şi surse bibliografice 86. În prezent, alimentaţia umană este tot mai săracă în vitamine, ...
  • CUȘMENCO, Igor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    În prezenta teză de master este studiată profund tehnologia de fabricare a ruladei din carne de pasăre, de găină şi pui conform metodei tradiţionale, cu analiza riscurilor calităţii microbiologice şi ameliorarea controlului ...
  • CORNEŢCHI, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Făcând o studiere detaliată temei propuse spre analiză, am putut conchide că beneficiile aduse în organism de către făina de porumb folosită în rețeta de fabricare a produselor din aluat opărit, sunt multiple. Lucrarea ...
  • CONSTANTINOVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Целью данной работы является изучение процесса микрокапсулирования водорастворимых биологически активных веществ (БАВ). Для достижения поставленной цели необходимо решить следующие задачи: 1. Выбор эффективного ...
  • CIOBANU, Ala (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    În lucrarea dată sunt prezentate 9 capitole : Capitolul 1 : Analiza brevetelor și surselor bibliografice, privind tehnologia fabricării șuncilor din carnea de porcină și bovină . Prezentarea valorii nutritive și compoziția ...
  • CALMAȚUI, Mariana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Scopul acestui studiu a fost elaborarea produselor de patiserie cu adaos de praf de măceș și stabilirea termenului limită de consum a produselor elaborate. În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetării indicilor ...
  • VOLOC, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Lucrarea dată a avut ca scop: perfectarea tehnologică de fabricare a pâinii „De Casă”. Pentru analiză a fost luate o probă de pâine cu componentele rețetei: făină de grâu de calitate superioară, apă, sare, drojdie comprimată, ...
  • ŢURCANU, Dorina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Îngheţata este unul dintre cele mai căutate produse în sezonul cald, iar piaţa de producere și desfacere în Republica Moldova a acestui delicios desert este în permanentă dezvoltare şi creştere. Una din direcțiile prioritare ...
  • ŢURCANU, Angela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Una din problemele cu care se confruntă Republica Moldova este calitatea slabă a glutenului din făinurile de grâu. Pentru a îmbunătăți calitatea lor industriile de panificație apelează la amelioratori, însă ei au un efect ...

Search DSpace


Browse

My Account