Browsing by Author "MACARI, Artur"

Sort by: Order: Results:

  • CUȘMENCO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare descrie analiza modificărilor caracteristicilor fizico-chimice la depozitare a iaurtului din amestec de lapte de vacă și de capră în raport de 1:1 suplimentat cu piureu de aronia, sau de zmeură, sau de ...
  • GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadii (Centrul editorial UASM, 2018)
    This paper presents the results on possibility of using the flour of oilseeds groats in meat products. As a research object were used flour of groats of walnuts, pumpkin seeds, grape seeds, sesame seeds and flax seed. ...
  • BACALIUC, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul lucrării: realizarea cercetărilor privind adăugarea materie primă de origine vegetală tehnologiilor de fabricare a pateurilor din materie primă animală prin îmbogățirea valorii nutritive și a proprietăților ...
  • CHILARU, Angela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În Republicii Moldova, la fel ca în toate țările Uniunii Europene, siguranța alimentară a fost o preocupare constantă. Principiile care reglementează normele de igienă, bunele practici de lucru, regulile privind ...
  • CIUMAC, Jorj; BOAGHI, Eugenia; REŞITCA, Vladislav; MACARI, Artur (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2018-05-31)
    Invenția se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de albire a nucilor Juglans regia L. Procedeul, conform invenției, include curățarea nucilor de mezocarp, spălarea cu apă potabilă, imersarea nucilor ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • GRUMEZA, Irina; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur; COEV, Ghenadii; CARTAŞEV, Anatoli (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede pregătirea materiei prime prin mărunțirea cărnii de ovină și pasăre la mașina de tocat, amestecarea cărnii tocate de ovină și pasăre într-un malaxor cu șrotul de nuci, sare de uz ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2021-03-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la obţinerea fibrelor alimentare biologic active din şrot de seminţe de in Linum usitatissimum L. Conform invenţiei, procedeul de obţinere a fibrelor alimentare din ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; PALADI, Daniela; FLOREA, Diana; MACARI, Artur; TĂRÎŢĂ, Vasile; TATAROV, Pavel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2008-02-29)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la tehnologia de producere a gemului şi confiturei din fructe şi pomuşoare. Procedeul de obţinere a gemului şi confiturei cu un conţinut redus de zaharoză include ...
  • CUŞMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2022-03-31)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului din amestec de lapte de capră şi lapte de vacă cu adaos de fructe. Procedeul, conform invenţiei, include norma-lizarea laptelui ...
  • SCRIPCARI, Ion; MACARI, Artur; TATAROV, Pavel; GUDIMA, Angela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2015-09-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a pâinii de carne. Procedeul, conform invenţiei, prevede pregătirea materiei prime prin fierberea cărnii de bovină timp de 20…25 min, blanşarea ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu diametrul ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocatcu diametrul ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2016-08-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semi-fabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-03-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă. Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, ...
  • TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation of fruit and saccharose compound, boiling, packaging and pasteurization. The plums compound is prepared in a 1: 0.2…0.4 ratio for chokeberry and the antiradical activity of antioxidants ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elizaveta; PALADI, Daniela; TARÎTA, Vasile; MACARI, Artur; FLOREA, Diana (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation, partial dehydration of raw material (16…22% of dry soluble substances), adding 30…50 parts of saccharose mass to 100 parts of dehydrated raw material mass, jellification substances ...
  • CIUMAC, Jorj; REŞITCA, Vladislav; MACARI, Artur; BOAGHI, Eugenia (Romanian Inventors Forum, 2019)
    The invention relates to the food industry, in particular to a process for bleaching nuts Juglans regia L.

Search DSpace

Browse

My Account