IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole din publicaţii naţionale by Author "BOTEZ, Dumitru"

Browsing Articole din publicaţii naţionale by Author "BOTEZ, Dumitru"

Sort by: Order: Results:

  • BOTEZ, Ilie; DULGHERU, Valeriu; PORCESCU, Gavril; BOTEZ, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2014)
    Ceasul – una dintre cele mai performante invenţii umane. Articolul prezintă o scurtă analiză a istoriei apariţiei ceasurilor. De asemenea, este descrisă schema unui ceas electromecanic realizată în baza unei invenţii proprii.
  • BOTEZ, Ilie; NASTAS, Andrei; TRIFAN, Nicolae; BOTEZ, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2014)
    Articolul prezintă o descriere succintă a inventării și evoluției pe parcursul istoriei a uneia dintre cele mai cunoscute creații tehnice a omenirii – roata. De asemenea, sunt descrise schemele mai multor tipuri de roți ...
  • BOTEZ, Ilie; NASTAS, Andrei; TRIFAN, Nicolae; BOTEZ, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova, 2014)
    Diamantul este un mineral natural, piatră scumpă, materie primă (tehnică). Cunoscut din timpurile străvechi, el se utilizează pe larg în zilele noastre Și are mari perspective de utilizare pe viitor.

Search DSpace


Browse

My Account