IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Subject "amidon"

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Subject "amidon"

Sort by: Order: Results:

  • BULGARU, Viorica (Tehnica UTM, 2014)
    Gelurile de amidon au o structură tridimensională, constituită în mare parte din macromolecule de amiloză și mai puțin de amilopectina. Proprietățile vîscoelastice ale gelurilor pot fi apreciate după curba de fluaj și ...
  • BULGARU, Viorica; COŞCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; VENIERU, Alina (Tehnica UTM, 2012)
    Amidonul ocupă un loc aparte între hidraţii de carbon după caracteristicile chimice, fizice şi calitate nutriţională. Reeşind din raportul amiloză / amilopectină amidonul influenţează nemijlocit structura şi calitatea ...
  • BULGARU, Viorica (Tehnica UTM, 2014)
    Determinarea higroscopicităţii s-a realizat prin determinarea capacităţii de adsorbţie a apei a amidonului de soriz, porumb și cartofi. Toate curbele sînt sigmoidale, de tipul II și sunt caracteristice pentru adsorbţia în ...
  • GALESCU, Mihaela (Tehnica UTM, 2012)
    Hidraţii de carbon sunt produşi naturali de importanţă vitală pentru plante şi animale, care alcătuesc trei grupe: monozaharidele, dizaharidele şi polizaharidele. Plantele sintetizează hidraţii de carbon din dioxid de ...

Search DSpace


Browse

My Account