IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Author "BULGARU, Viorica"

Browsing Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017) by Author "BULGARU, Viorica"

Sort by: Order: Results:

  • BULGARU, Viorica; VOLOSENCO, Liviu (Tehnica UTM, 2016)
    Zerul ob ț inut la fabricarea brînzeturilor reprezintă aproximativ 85-90% din volumul laptelui ș i re ț ine circa 55 % din nutrien ț ii laptelui. Aproximativ 50% din cantitatea de zer ob ț inută la nivel mondial este ...
  • BULGARU, Viorica; GURMEZA, Irina (Tehnica UTM, 2017)
    Laptele de capră este un produs alimentar natural, care conţine toate substanţele nutritive necesare pentru creşterea şi dezvoltare organismului uman. Obiectivul principal al investigației prezente a fost de a studia efectul ...
  • BULGARU, Viorica (Tehnica UTM, 2014)
    Gelurile de amidon au o structură tridimensională, constituită în mare parte din macromolecule de amiloză și mai puțin de amilopectina. Proprietățile vîscoelastice ale gelurilor pot fi apreciate după curba de fluaj și ...
  • GURMEZA, Irina; BULGARU, Viorica; GUTIUM, Olga (Tehnica UTM, 2018)
    Scopul lucrării este analiza indicilor de calitate a produselor lactate fermentate fabricate din lapte de capră autohton. Au fost determinat indicii organoleptici, care au prezentat caracteristici de Produs cu însușiri ...
  • BULGARU, Viorica; COŞCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; VENIERU, Alina (Tehnica UTM, 2012)
    Amidonul ocupă un loc aparte între hidraţii de carbon după caracteristicile chimice, fizice şi calitate nutriţională. Reeşind din raportul amiloză / amilopectină amidonul influenţează nemijlocit structura şi calitatea ...
  • BULGARU, Viorica (Tehnica UTM, 2014)
    Determinarea higroscopicităţii s-a realizat prin determinarea capacităţii de adsorbţie a apei a amidonului de soriz, porumb și cartofi. Toate curbele sînt sigmoidale, de tipul II și sunt caracteristice pentru adsorbţia în ...

Search DSpace


Browse

My Account