Facultatea Tehnologia Alimentelor: Recent submissions

  • ALEXEI, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a gutuiului în obținerea unor băuturi de tip lichioruri. Pentru atingerea acestui scop au fost trasate următoarele obiective: de a realiza un studiu ...
  • BOTNARI, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a porumbelelor în obținerea unor băuturi spirtoase de tipul lichiorului. Pentru realizarea scopului tezei de master au fost stabilite următoarele ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Sortimentul de alimente fără gluten în Republica Moldova este extrem de scăzut. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor au arătat că produsele locale (cereale, leguminoase și derivatele acestora etc.), etichetate ca ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrare sunt elucidate particularitățile, provocările și carențele nutriționale ale regimului fără gluten, dar și deficiențele nutriționale ale persoanelor care urmează o dietă fără gluten; factorii de influență ...
  • POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Lucrarea de faţă este destinată studenţilor specialităţii 541.1 Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice, secţia zi şi cu frecvenţă redusă a Facultăţii Tehnologii Alimentare, viitorilor ingineri şi manageri din ...
  • POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Ciclul de prelegeri (partea I) la disciplina Tehnologia produselor alimentare II (Tehnologia produselor din lapte) este destinat studenților programului de studiu 0721.2 Tehnologia Produselor Alimentare, Facultatea Tehnologia ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Prezenta lucrare este întocmită pe baza recomandărilor didactico-metodice ale programelor tipice şi este concepută pentru a acoperi programul analitic al disciplinelor “Analize fizico – chimice ale alimentelor: produse de ...
  • ŢURCAN, Rina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Prezenta lucrare este destinată studenţilor Facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, secţia de învăţământ cu frecvenţă redusă, specialitatea Inginerie şi Management în industria alimentară.
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia este o lucrare, care focalizează, într-un întreg, cele mai recente cercetări, tehnologii și strategii pentru dezvoltarea produselor fără gluten și, respectiv, pentru asigurarea securității alimentare a persoanelor ...
  • BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia reprezintă un studiu al problematicii prolongării funcționalității compușilor biologic activi (CBA) în organismele vii, în sistemele model, în compozițiile și în produsele alimentare. În lucrare sunt analizate ...
  • STURZA, Rodica; BĂLĂNUȚA, Anatol; SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Indicațiile metodice includ tematica și compartimentele prevăzute în proiectele de an și de licență, sarcinile coordonatorilor și consultanților, obligațiunile studenților, recomandări pentru fiecare compartiment. În anexe ...
  • RACU, Zinaida; EFREMOV, Cristina; JUC, Mariana (Școala Profesională nr. 5, mun. Chișinău, 2021)
    Prezentul ghid este destinat să ajute în mod indirect modernizarea industriei, cerință actuală a progresului ce va spori și îmbunătăți și mai mult activitatea tehnico-economică a întreprinderilor mici și mari de panificație, ...
  • POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Anatomia umană este un subiect complex. În același timp, obținerea cunoștințelor de bază despre corpul uman este atractivă și utilă. Capitolele din lucrare au fost concepute astfel, încât să le fie mai ușor studenților să ...
  • COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este elaborată în conformitate cu cerințele tehnologice de producere și de calcul ale specialiștilor în domeniul de formare profesională Procesarea alimentelor. Prezenta lucrare este destinată studenților ciclului ...
  • ПОПЕСКУ, Лилиана (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Методические указания для выполнения практических работ по дисциплине Проектирование отраслевых предприятий, Проектирование предприятий молочной промышленности предназначены для студентов программы 0721.2 Технология Пищевых ...
  • POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Indicațiile metodice pentru efectuarea lucrărilor practice la disciplina Proiectarea întreprinderilor de ramură, modulul Proiectarea întreprinderilor de procesare a laptelui sunt destinate studenților programului de studiu ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; CUMPANICI, Andrei; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare este întocmită în baza recomandărilor didactico-metodice ale programelor tipice și este concepută pentru a acoperi programa analitică a disciplinei Controlul fizico-chimic al produselor alimentare. Scopul ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Iurie; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; NAZARIA, Aliona (Technical University of Moldova, 2023)
    Lucrarea didactico-metodică în cauză reprezintă un îndrumar pentruefectuarea lucrărilor de laborator la unitatea de curs Bazele științifice și tendințe noi în oenologie de către studenții ciclului II, studii superioare ...

Search DSpace


Browse

My Account