IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Subject "uscare"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Subject "uscare"

Sort by: Order: Results:

  • BARAN, Anastasia; ŞTIRBU, Mihaela; MELENCIUC, Mihai; VIŞANU, Vitalie; RUBŢOV, Silvia (Tehnica UTM, 2018)
    Importanţa fructelor asupra organismului, poate fi estimată prin aportul lor de vitamine şi surse nutritive. Fructele sunt principalul furnizor de vitamine în organism. Păstrarea acestora în stare proaspătă este un proces ...
  • BERNIC, Mircea; TISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; GUTU, Marin; VISANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail (Tehnica–Info, 2018)
    Applying internal heat source (high frequency currents) to dry granular wet products, namely grape seed in the suspended layer allows the adjustment of the drying time, hence the duration of thermal treatment, for each ...
  • LUPAŞCO, Andrei; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena; MELENCIUC, Mihai (Tehnica UTM, 2012)
    În prezenta lucrare este studiată capacitatea de rehidratare a rădăcinilor de brusture uscate prin diferite aporturi de energie: convectivă şi combinată (convecţie +S.H.F.). Este cercetată influenţa temperaturii agentului ...
  • SANDU, Iulea; CARABULEA, Boris; TĂRÎŢĂ, Vasile (Tehnica UTM, 2013)
    S-a studiat dinamica modificării substanţelor fenolice în diferite soiuri de mere în procesul tehnologic de uscare. Merele decojite şi fără căsuţa seminală s-au tratat cu antioxidanţi, după care au fost supuse procesului ...
  • GUŢUL, Alexandru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Legumele şi fructele au reprezentat în toată istoria umanităţii elemente de bază în alimentaţie, datorită conţinutului în proteine, lipide şi glucide, în minerale precum potasiul, sodiul sau magneziul etc., consumul acestora ...
  • IVANOV, Leonid; MELENCIUC, Mihail; GIDEI, Igor; CARTOFEANU, Vasile (Tehnica–Info, 2018)
    Basing on the analysis of differential equations system using partial derivatives proposed by A. V. Lykov, one proposes the calculation of soft regime dryers, using temperatures lower than boiling one. For a rational take ...
  • BERNIC, Mircea (Tehnica-Info, 2011)
    Una din metodele cele mai eficiente de păstrare a produselor oleaginoase este uscarea. Aceasta determină necesitatea de elaborare continue a procedeelor noi de uscare, care să asigure calitate înaltă a produsului finit și ...

Search DSpace


Browse

My Account