IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Subject "honey"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Subject "honey"

Sort by: Order: Results:

  • ALEXA, Irina-Claudia; SUCEVEANU, Elena-Mirela; GROSU, Luminiţa; PATRICIU, Oana-Irina; IFRIM, Irina-Loredana; FÎNARU, Adriana-Luminiţa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Consumer’s growing interest in natural products has encouraged many studies for finding new ingredients applications for functional foods which are characterized by offering various health benefits, as well as nutritional ...
  • DRAGANCE, Veronica; DRUTA, Raisa; SUBOTIN, Iurie (Tehnica–Info, 2018)
    The article presents the results of studies made on polifloral honey from various local producers. The paper describes the methods for determining the physico-chemical properties of honey by using research methods such as ...
  • OROIAN, Mircea; ROPCIUC, Sorina; DRANCA, Florina (Tehnica UTM, 2018)
    Honey adulteration has three perspectives: public health (represented by the presence of uncontrolled ingredients which may affect the human body), legislation (the EU laws forbid the addition of any substances in honey) ...
  • OBRESHKOV, Ivan (Tehnica UTM, 2012)
    Eight honey samples from Bulgaria with different geographical and botanical origin have been studied in terms of their quality characteristics and element composition. The moisture, determined by a moisture analyzer was ...
  • GORIC, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Целью работы является разработка научных и технологических основ для получения качественных кондитерских изделий (маффинов) с функциональными добавками на основе овса и мёда.
  • LОРОTENСО, Nаtаliа (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Teza de master se focusează peproblema actuală în domeniul vizat– dezvoltarea sectorului apicol autohton, aplicarea legislației în vigoare și asigurareacalității operațiilor în procesele tehnologice de fabricare a mierii ...
  • PLĂCINTĂ, Andriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Obiectivele lucrării sânt: 1. Calitatea actuală a mierii din RM și EU, corespunderea calității; 2. Piața de desfacerea a mierii din RM; 3. Impedimente în export al mierii; 4. Asigurarea calității și inofensivității mierii ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    This study evaluated the use of local raw materials: grape juice, wine vinegar and natural honey to replace artificial additives in the production of natural gummy candies. Summarizing the analysis of the organoleptic ...
  • CATARAGA, Ivan; COȘELEVA, Olga; EREMIA, Nicolaie; POGREBNOI, Serghei; SUCMAN, Natalia; MACAEV, Fliur (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The research aim was to determine the influence of the use of chitosan in stimulant food on immunity and winter resistance, early development, and productivity of bee colonies. The investigations were carried out on the ...
  • ȘARAFAN, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Tema cercetării este foarte actuală în ziua de azi, deoarece sectorul apicol este în creștere iar distribuția produselor obținute este destul de dificilă, astfel o metodă de valorificare a mierii este expusă în teza de ...

Search DSpace


Browse

My Account