IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SUBOTIN, Iurie"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SUBOTIN, Iurie"

Sort by: Order: Results:

  • RADU, Oxana; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie (Tehnica UTM, 2011)
    Alimentele modificate genetic sunt produse alimentare obţinuţe în rezultatul inserării întregii molecule de ADN a organismului străin în molecula ADN a organismului gazdă. Aceste produse au o mulţime de avantaje şi dezavantaje ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • CUSMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; SUBOTIN, Iurie (Tehnica–Info, 2018)
    The present study provides information about the composition of each investigated vegetal product. As working materials vegetable there used products with a significant content of biologically active compounds providing ...
  • VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Cursul de chimie analitică este adresat, în principal, studenţilor de la Facultatea Tehnologia Alimentelor a Universităţii Tehnice a Moldovei, precum şi celor cărora noţiunile de chimie analitică le sunt necesare pentru ...
  • STURZA, Rodica; VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; MUNTEANU, Diana; COVACI, Ecaterina; SCUTARU, Iurie; DRUŢĂ, Raisa; SUBOTIN, Iurie; GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; DRUŢĂ, Vadim; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Chimia este o știință fundamentală, care oferă cunoștințe aprofundate despre materie, energie și reacțiile dintre diferite substanțe, fiind asociată cu dezvoltarea unor industrii precum metalurgia, construcția de mașini, ...
  • DRUŢĂ, Raisa; BAERLE, Alexei; SUBOTIN, Iurie; HARITONOV, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Indicaţiile metodice de faţă sunt destinate studenţilor facultăţilor Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, Industrie Uşoară, Urbanism şi Arhitectură, pentru toate specializările, învăţământ cu frecvenţă la zi ...
  • VEREJAN, Ana; DRAGANCEA, Veronica; HARITONOV, Svetlana; SUBOTIN, Iurie; DRUŢĂ, Raisa; MUNTEANU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Prezentul ghid de laborator este elaborat conform curricula la chimia generală şi anorganică pentru studenţii programelor inginereşti. Lucrarea are drept scop aplicarea cunoştinţelor în practică, formarea deprinderilor şi ...
  • VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; CERNEGA, Larisa; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2006)
    Culegerea de probleme dată este elaborată în conformitate cu programa de învăţămînt la chimia generală şi anorganică pentru studenţii specialităţilor tehnologice cu studii la zi şi frecvenţă redusă. Una din formele ...
  • GUSINA, Liudmila; VEREJAN, Ana; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Una din formele principale de studiu a disciplinelor de către studenţi este lucrul auditorial aplicativ, precum şi cel individual exprimat prin studierea temelor teoretice din manuale şi aprofundarea acestora prin întrebări, ...
  • DRAGANCE, Veronica; DRUTA, Raisa; SUBOTIN, Iurie (Tehnica–Info, 2018)
    The article presents the results of studies made on polifloral honey from various local producers. The paper describes the methods for determining the physico-chemical properties of honey by using research methods such as ...
  • SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; COVACI, Ecaterina; GHERDELESCU, Lucia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Oxidation processes are slow phenomena that take place throughout the wine's life, from the beginning of winemaking to aging in bottles. Several parameters play an important role in aging of the wine, such as the temperature ...
  • ŢISLINSCAIA, Iana; SUBOTIN, Iurie; DRUŢĂ, Raisa (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare sînt prezentate rezultate studiului conţinutului de zaharoză în produsele de cofetărie (biscuiţi) produse în Republica Moldova şi studiată posibilitatea înlocuirii zaharozei cu îndulcitorii naturali (fructoza). ...
  • POPOVICI, Violina; DRUTA, Raisa; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The present study aimed to investigate the effectiveness of the use of some antioxidants as inhibitors of some edible oils oxidation (grape seeds, walnuts and corn germ). Lipid oxidation is one of the major causes that ...
  • MUNTEANU, Diana; DRAGANCEA, Veronica; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Notele de curs sunt destinate studenților anului I compensator.
  • ZADOROJNÂI, Larisa; VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; SUBOTIN, Iurie (Tehnica UTM, 2012)
    The paper contains some results for obtaining complex salts (associates) of some 3d-metal ions (Co2+, Cu2+, Fe2+, Fe3+) with hyaluronic acid (HA) or sodium salt HA, which can be used in pharmaceutical, cosmetic, and food ...
  • HARITONOV, Svetlana; STURZA, Rodica; VEREJAN, Ana; SUBOTIN, Iurie (Tehnica UTM, 2012)
    The objectives of this work are researches for obtaining iodized oil that would satisfy the requirements of body in iodine. The sunflower seed oil is a product with the most important value, thus the production of oil ...
  • ZADOROJNÂI, Larisa; BAERLE, Alexei; SUBOTIN, Iurie; VEREJAN, Ana; ZADOROJNÂI, Alexandru (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrare este cercetat procesul de obţinere a acidului hialuronic din creastă de păsări pentru utilizare practică. Acidul hialuronic se utilizează în calitate de medicament la tratamentul eczemelor, combustiilor pielii ...
  • DRUŢĂ, Raisa; DUCA, Gheorghe; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The work investigated the processes that take place during the forced thermal oxidation of sunflower oil. The results obtained in the study showed a major impact of thermo-oxidation (90 ± 2 °C). The supplied air with a ...

Search DSpace


Browse

My Account