IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SANDULACHI, Luiza"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SANDULACHI, Luiza"

Sort by: Order: Results:

  • CÎNIŢA, Natalia; SANDULACHI, Luiza (Tehnica UTM, 2014)
    Acest articol prezintă un studiu bibliografic vizavi de activitatea enzimatică a uleiurilor vegetale. Sunt indicaţi factorii ce atestă calitatea şi stabilitatea uleiurilor. Sunt caracterizate unele tulpini microbiene ce ...
  • SANDULACHI, Luiza; IVANCIUC, Adela; ROLINSCHI, Nadejda (Tehnica UTM, 2012)
    În industria alimentară se valorifică diverse materii prime pentru producerea uleiurilor. De remarcat nucile, din care se obţine ulei de o valoare nutritivă înaltă, mai ales în ceea ce priveşte conţinutul de omega 3 şi 6. ...
  • SANDULACHI, Luiza; RÎCU, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2011)
    Prezentul îndrumar metodic al disciplinei „Controlul analitic al produselor alimentare” este elaborat pentru studenţii specialităţilor: 552.2 - „Biotehnologii industriale” şi 541.2 - „Tehnologia produselor alimentare” ale ...
  • SANDULACHI, Luiza; RUBŢOV, Silvia; POPESCU, Lilia; COSTIŞ, Valentina; GURMEZA, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Indicaţiile metodice la disciplina Microbiologia produselor alimentare sunt destinate studenţilor de la specialităţile Facultăţii Tehnologia Alimentelor Materialul este prezentat în conformitate cu programul de învăţământ ...
  • SANDULACHI, Luiza; ROLINSCHI, Nadejda; IVANCIUC, Adela (Tehnica UTM, 2012)
    Indicele de refracţie este un indicator vizat în Reglementării tehnice”Uleiuri vegetale comestibile” pentru aprecierea calităţii uleiurilor. În această lucrare sunt prezentate rezultatele vizavi de acest indicator în uleiul ...
  • SÎRGHI, Rodica; PARANDIUC, Oxana; SANDULACHI, Luiza (Tehnica UTM, 2011)
    Alimentaţia pe bază de fructe şi legume asigură necesarul de vitamine, minerale, fibre şi alţi nutrimenţi esenţiali pentru o bună funcţionare a organismului, întăreşte sistemul imunitar, asigură protecţie împotriva efectelor ...
  • SANDULACHI, Luiza; RUBŢOV, Silvia; COSTIŞ, Valentina; GURMEZA, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Indicaţiile metodice privind lucrările de laborator la disciplina Igiena industriei alimentare sînt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice; 541.2 - Tehnologia ...
  • GURJUI, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Pe parcursul depozitării, uleiul de nuci este destul de instabil datorită modificărilor fizice și chimice care apar o dată cu acumularea compușilor de oxidare primari și secundari. Lucrarea reprezintă un studiu bibliografic ...
  • SANDULACHI, Luiza; KULCIŢKAIA, Natalia; BOAGHI, Eugenia (Tehnica UTM, 2016)
    Pe parcursul depozitării în uleiul de nuci se petrec diferite modificări fizico chimice şi biochimice ce conduc la degradarea uleiului. Acest articol prezintă un studiu de caz în aprecierea modificărilor ce au loc în uleiul ...
  • SILIVESTRU, Eugenia; SANDULACHI, Luiza; GURJUI, Anna (Tehnica UTM, 2016)
    Uleiul de nuci este foarte bogat în substanțe nutritive valoroase pentru sanătatea omului, din aceste considerente el este recomandat pentru a fi utilizat în alimentație. Conținutul ridicat de acizi grași ai uleiului de ...
  • SILIVESTRU, Eugenia; SANDULACHI, Luiza; GURJUI, Ana (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol prezintă un studiu experimental al impactului microbian asupra nucilor Juglans regia L. cultivate în R. Moldova, recolta anilor 2010 şi 2011, depozitate la temperatura mediului ambiant timp de 3 luni, 1 an ...
  • SILIVESTRU, Eugenia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Teza de master reprezintă un studiu de caz al impactului temperaturii asupra uleiului de nuci, obţinut prin presare la rece şi depozitat în diferite condiţii. S-a studiat influența diferitor temperaturi (3˚C, 20 ˚C, 40 ˚C, ...
  • FUIOR, Adelina; SANDULACHI, Luiza; RADU, Oxana (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol include un studiu bibliografic al microorganismelor, izolate de pe pomii şi fructele de nuci Juglans regia L din diferite ţări ale lumii, cu simptome de Necroză Apicală Brună (NAB): genul Aspergillus flavus, ...
  • SANDULACHI, Luiza; RUBŢOV, Silvia; SANDU, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Indicaţiile metodice la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la specialităţile Facultăţii Tehnologia Alimentelor. Materialul este prezentat în conformitate cu ...
  • SANDULACHI, Luiza; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Notele de curs la disciplina „Microbiologia general” sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Luiza; POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Notele de curs la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Luiza; POPESCU, Liliana; BULGARU, Viorica (2015)
    Notele de curs la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • RADU, Oxana; SANDULACHI, Luiza; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2013)
    Frecvent nucile (Juglans regia L.) recoltate de pe sol sunt infestate cu Xanthomonas arboricola pv. juglandis, Fusarium spp., Alternaria spp.,microorganisme care provoacă necroze în fructele de nuci – pete de culoare brună. ...
  • SANDULACHI, Luiza; NEMCIUC, Maria (Tehnica UTM, 2012)
    Nucul (Juglans regia L.) este o plantă de o valoare semnificativă. Miezul de nucă este bogat în lipide constituind 51% sunt foarte energetice (525 kcal/100g). De asemenea, în nuci se conţin 11% de protide şi 5% de glucide. ...
  • GURJUI, Ana; SANDULACHI, Luiza; SILIVESTRU, Eugenia (Tehnica UTM, 2013)
    Articolul prezintă un studiu bibliografic al incidenţei microbiologice a nucilor Juglans regia L. Sunt prezentate şi caracterizate microorganismele care frecvent sunt depistate în şi pe nuci. Nucii şi fructele lor sunt ...

Search DSpace


Browse

My Account