IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SANDULACHI, Elisaveta"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SANDULACHI, Elisaveta"

Sort by: Order: Results:

  • SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Monografia reprezintă o sinteză generalizată a studiilor teoretice și practice în domeniul activității apei privind calitatea și siguranța produselor alimentare. În lucrare este argumentată influența activităţii apei asupra ...
  • BUZDUGAN, Felicia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de master cu titlul „Activitatea apei și calitatea produselor din carne”, se desfășoară pe 66 pagini, este structurată pe cinci capitole și beneficiază de sprijinul a 30 tabele, 30 figuri și 39 referințe ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • COJOCARI, Daniela; MACARI, Artur; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The research focuses particularly on basil, thyme and tarragon as an alternative natural antioxidants and antimicrobials with potential use in the meat industry. Use of herbs and spices essential oils in meat products may ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Microbiologia industrială este ramura biotehnologiei care aplică științe microbiologice pentru a crea produse industriale în cantități de masă, pentru utilizarea lor în diverse tehnologii. Această știință se concentrează ...
  • GRĂDINARU, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În cadrul realizării tezei de master s-a studiat făina de porumb ca materie primă, utilizată în panificație la fabricarea produselor funcționale. S-a făcut cunoștință cu componența acesteia și influența ei asupra diferitor ...
  • CORBU, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de master cu titlul „Asigurarea calității și siguranței cărnii prin utilizarea presiunii înalte”, se desfășoară pe 74 pagini, este structurată pe cinci capitole și beneficiază de sprijinul a 17 tabele, 22 figuri ...
  • MUNTEAN, Anghelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Lucrarea include următoarele compartimente: 1. Studiul bibliographic: Beneficiul și riscul consumului de maioneză; Efectele antioxidante a unor ingridiente utulizate la producerea maionezei; Oxidarea uleiurilor vegetale ...
  • TINICU, Vilena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În teza de master are ca scop realizarea cercetărilor teoretice şi experimentale în vederea utlilizării şrotului de nuci la obţinerea produselor lactate acide. Evaluarea calităţii şi siguranţei iaurtului cu şrot de nuci, ...
  • TEMCIUC, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master prezintă un studiu bibliografic și experimental care reflectă tematica lucrării. Tema este destul de actuală, deoarece diabetul zaharat este una din cele mai importante provocări ale secolului XXI, constituind ...
  • BERZOI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei a fost rеаlizаrеа cеrcеtărilor tеorеticе şi еxpеrimеntаlе în vеdеreа studierii și analizei factorilor ce determină calitatea și siguranța untului „Crestianskoe” și a spredului „De masă” din diferite eșantioane ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Îndrumarul metodic este destinat studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia produselor alimentare; 552.2 – Biotehnologii industriale a Facultăţii de ...
  • FRIDJIOI, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Berea este unul dintre cele mai capricioase produse ale industriei alimentare. Această băutură trebuie să fie exclusiv naturală, nu tolerează substanțele chimice, are nevoie de ambalaje speciale și de transport. Ambalarea ...
  • DICA, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Teza de master include 4 capitole: primul capitol prezintă studiul bibliografic, care include conceptul unui produs funcțional, al doilea - Metode de testare a alimentelor funcționale, unde sunt descrise metodele fizico-chimice ...
  • BRAGUȚA, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de master cu tema Criteriile de calitate ale produselor de panificație este alcătuită din 4 capitole, cuprins, introducere, concluzii. Textul de bază cuprinde 17 figuri și 44 tabele și 62 de pagini. Scopul tezei a ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; CHIRITA, Elena; COSTIS, Valentina (Tehnica UTM, 2012)
    Quality and safety of walnuts and walnut oil, during the storage, depend largely on the enzyme content and their activity. Lipoxidases catalyze the oxidation of unsaturated fatty acids such as linoleic, linolenic and ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; RADU, Oxana; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2012)
    Blight caused by Xanthomonas pv. Juglandis (Xaj) is a bacterial disease of Persian Juglans regia L. walnut. This article refers to an international bibliographic study on microbial risk caused by this bacterium. Recent ...
  • CURARARI, Nicoleta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pentru a asigura calitatea controlului calității produselor din carne, calitatea produselor alimentare depinde nu numai de materiile prime, dar și de compoziția corectă și siguranța producției de cârnați la o fabrică de ...
  • POPUȘOI, Constantin (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Scopul studiului şi evaluarea factorilor ce influenţează calitatea și siguranța drojdiei de panificație la depozitare, stă de fapt la baza evaluării calității, siguranței și inofensivității produsului cercetat prin analize ...
  • PETRARU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În teza de masterat se va lua în considerație evaluarea metodelor de depozitare a cărnii de vită, porc și pui, refrigerate și congelate prin parametrii microbiologici și chimici și de a sugera criterii pentru evaluarea ...

Search DSpace


Browse

My Account