IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "RADU, Oxana"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "RADU, Oxana"

Sort by: Order: Results:

  • RADU, Oxana; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; POPOVICI, Cristina (Tehnica–Info, 2018)
    Phase diagrams of the state of a three-component emulsion – Walnut oil / Aqua / Ethanol were developed. It is shown that walnut oil is more prone to form A/O emulsion than O/A ones, that is possibly explains by the presence ...
  • RADU, Oxana; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie (Tehnica UTM, 2011)
    Alimentele modificate genetic sunt produse alimentare obţinuţe în rezultatul inserării întregii molecule de ADN a organismului străin în molecula ADN a organismului gazdă. Aceste produse au o mulţime de avantaje şi dezavantaje ...
  • PORFIREANU, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul lucrării este analiza și elaborarea propunerilor privind perfecționarea activității întreprinderilor specializate în organizarea meselor festive. Obiectivele lucrării sânt:. studiul aspectelor manageriale ale ...
  • HORTIUC, Maria; RADU, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul lucrării: studierea particularităților alimentației copiilor cu dizabilități intelectuale și elaborarea recomandărilor pentru îmbunătățirea alimentației lor în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • RADU, Oxana; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Nutrition plays a preventive role and is considered a key component of the quality of life. The nutrition peculiarities of older persons include: eating strictly at the same time and limiting the amount of food intake, ...
  • IALAMOVA, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Цель работы: расширение ассортимента безглютеновых мучных изделий, обладающих повышенной пищевой ценностью и высокими органолептическими показателями. Задачи работы: определение оптимального способа получения безглютеновых ...
  • CUTIS, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Цель научной работы "Пищевые эмульсии на основе масла виноградных косточек с высоким содержанием каротиноидов" состоит в разработке липидных композиций на основе масла виноградных косточек, стабилизированных натуральным ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; RADU, Oxana; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2012)
    Blight caused by Xanthomonas pv. Juglandis (Xaj) is a bacterial disease of Persian Juglans regia L. walnut. This article refers to an international bibliographic study on microbial risk caused by this bacterium. Recent ...
  • VINNIK, Daria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    B последние десятки лет все чаще поднимается вопрос об экологической безопасности. За последние годы наблюдается устойчивая тенденция ухудшения экологической ситуации экосистем биосферы (почва, вода, воздух) и ...
  • FUIOR, Adelina; SANDULACHI, Luiza; RADU, Oxana (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol include un studiu bibliografic al microorganismelor, izolate de pe pomii şi fructele de nuci Juglans regia L din diferite ţări ale lumii, cu simptome de Necroză Apicală Brună (NAB): genul Aspergillus flavus, ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; RADU, Oxana; BOIŞTEAN, Alina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Notele de curs sunt destinate studenţilor cu forma de învăţământ la zi şi cu frecvenţa redusă din cadrul Facultăţii Tehnologia Alimentelor, Departamentul Alimentație și Nutriție, programele de studii 0721.1 Tehnologia ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Manualul universitar este destinat studenţilor ciclului II, studii de master, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Alimentație și Nutriție, specialitatea 072 Managementul restaurantelor și nutriție, și studenților ...
  • RADU, Oxana; SANDULACHI, Luiza; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2013)
    Frecvent nucile (Juglans regia L.) recoltate de pe sol sunt infestate cu Xanthomonas arboricola pv. juglandis, Fusarium spp., Alternaria spp.,microorganisme care provoacă necroze în fructele de nuci – pete de culoare brună. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Goji berries have been known for over 2000 years in Tibet and have been used in traditional Chinese medicine because of the many benefits they provide to the human body. Recently, the interest in goji berries has grown ...
  • RADU, Oxana; BAERLE, Alexei; MIJA, Nina; ROȘCA, Ilie (Tehnica UTM, 2015)
    Acizii grași nesaturați au un rol important în reglarea metabolismului celular al organismului uman. Uleiul de nucă, spre deosebire de celelalte uleiuri vegetale autohtone conţine în cantități optimale acizii ω-3, ω-6 şi ...
  • RADU, Oxana; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2012)
    Antioxidants occupy a special place in food industry as food additives, used against food deterioration. Antioxidants include natural and synthetic preservatives, but a lot of people do not know the difference between these ...
  • ZONTOVA, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Основная цель данной работы заключалась в углубленном изучении физико-химических свойств зерновой культуры амарант (Amaránthus L.) и разработка технологии получения функциональных продуктов питания на его основе. В задачи ...
  • RADU, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul tezei de master constă în obținerea compoziției stabile a uleiului de nucă prin fortificarea acestuia cu antioxidanți și îmbunătățirea proprietăților sale antioxidative. Obiectivele lucrării prevăd studiul prealabil ...
  • RADU, Oxana (Tehnica–Info, 2018)
    Walnut oil (Juglans regia L.) is a local lipid product rich in ω3 and ω6 polyunsaturated fatty acids, which are extremely subjected to oxidation. The mix of walnut oil with solid vegetable fats can stabilize the system. ...

Search DSpace


Browse

My Account