IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "MACARI, Artur"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "MACARI, Artur"

Sort by: Order: Results:

  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • COJOCARI, Daniela; MACARI, Artur; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The research focuses particularly on basil, thyme and tarragon as an alternative natural antioxidants and antimicrobials with potential use in the meat industry. Use of herbs and spices essential oils in meat products may ...
  • GRUMEZA, Irina; SCRIPCARI, Ion; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2016)
    Este prezentat studiu privind aplicarea şrotului de nuci în tocătura pentru mici din carne de ovină supuşi păstrării în stare refrigerată la 0÷+4 ºC, timp de 96 ore. Adaosul de şrot de nuci în tocătura pentru mici constituie ...
  • PRUTEANU, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul acestei lucrări este de a asigura calitatea și siguranța produselor semifabricatelor tocate fabricate în macelaria de la parcul comercial Green Hills Market. Obiectivelе lucrării sânt: studierea și prezentarea ...
  • BALTEANCO, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În teza de master scopul este studierea tehnologiilor tradiționale și actuale de fabricare a salamurilor fiert-afumate cît și utilizarea unor materiale sau adaosuri ca: Utilizarea culturile starter care exclud o parte de ...
  • TĂTARU, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Teza are scopul minimalizarea contaminării microbiologice a cărnii de iepure pe linia fluxului tehnologi cu modernizarea linii tehnologice prin flux conveerizat și de a reduce posibilitatea contaminării cu agentul patogen ...
  • CUSMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; SUBOTIN, Iurie (Tehnica–Info, 2018)
    The present study provides information about the composition of each investigated vegetal product. As working materials vegetable there used products with a significant content of biologically active compounds providing ...
  • CARABULEA, Boris; MACARI, Artur; CUMPANICI, Andrei; CHIRIŢA, Elena; GORNEŢ, Viorel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar metodic este destinat studenţilor facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea 552.2 „Biotehnologii industriale” cu forma de învăţământ la zi şi frecvenţă redusă.
  • OGLINDA, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul lucrării este: Optimizarea procesului de fabricare și studiul indicilor de inofensivitate și de calitate a peștelui afumat.
  • FRUMUSACHI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pentru realizarea acestui scop au fost propuse următoarele obiective: Determinarea și urmărirea indicilor fizico-chimici, microbiologici, organoleptici în produsele analizate. Pentru a acumula un bagaj de informaţi ...
  • POPESCU, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul lucrării constă în modernizarea etapelor de manipulare a carcaselor de bovine pe parcursul întregului proces de abatorizare. Obiectivele generale ale lucrării sunt: Analiza posibilității de modificare eficientă a ...
  • ŢÎCU, Marcel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Obiectivul dominant este determinarea calității și inofensivității tomatelor crescute în sere în ciclul 2. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarele obiective: 1. Determinarea indicilor fizico-chimici ...
  • GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadii (Tehnica UTM, 2017)
    în lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind calitatea şi siguranţa semifabricatelor tocate din carne de ovină – mici cu adaos de şrot din diferite seminţe pe parcursul păstrării în stare refrigerată la 0…+4 ...
  • DEDIU, Serghei; ILI, Vasile; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2012)
    Astăzi, problemele de sănătate legate de o alimentaţie necuvenită ating rate tot mai mari. În lucrare este demonstrat, prin valorile compoziţiei chimice, aportul benefic şi sănătos al salamului crud-zvîntat cu mucegai “Felino.”
  • POPESCU, Liliana; SORAN, Maria-Loredana; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana; KACSO, Irina; CIORÎŢĂ, Alexandra; GHENDOV-MOSANU, Aliona; MACARI, Artur; BARBAROȘ, Maria- Marcela; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this study, hydroethanolic extracts of three species of plants: basil (Ocimum basilicum), rosemary (Rosmarinus officinalis) and summer savory (Satureja hortensis) were encapsulated in sodium alginate using the drop ...
  • DIANU, Irina; MACARI, Artur; NETREBA, Natalia; BAERLE, Alexei; BOEȘTEAN, Olga; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.), is widely cultivated on the territory of the Republic of Moldova, is distinguished by a consistently high fruit yield and is of particular importance in the food industry. In ...
  • CLIM, Dana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Semifabricatele din carne în fiecare an ocupă un loc din ce în ce mai puternic în rația alimentară a populației și se bucură de recunoașterea meritată a consumatorului. Aceste produse semifinite sunt de o valoare deosebită ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; CUMPANICI, Andrei; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare este întocmită în baza recomandărilor didactico-metodice ale programelor tipice și este concepută pentru a acoperi programa analitică a disciplinei Controlul fizico-chimic al produselor alimentare. Scopul ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; MACARI, Artur (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Indicaţiile metodice privind efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Controlul fizico-chimic al produselor alimentare este destinat studenţilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor, programul de studiu 0721.2 Tehnologia ...

Search DSpace


Browse

My Account