IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "DESEATNICOVA, Olga"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "DESEATNICOVA, Olga"

Sort by: Order: Results:

  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • AVTUDOV, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Efectuînd studiul alimentației elevilor din cadrul Școlii Profesionale din c. Bubuieci s-au observat unele neajunsuri care pot avea un impact negativ asupra sănătății elevilor. În lucrare au fost analizate meniurile cantinei ...
  • BOAGHI, Eugenia; POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    Cătina albă este un produs natural, bogat în compuşi biologic activi. În ultimii ani cătina albă se foloseşte foarte larg în tehnologia obţinerii produselor alimentare. Pe parcursul cercetărilor în cauză au fost determinate ...
  • BERNIC, Ina; POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Uleiurile şi grăsimile vegetale au un rol important atît în alimentaţie, cît şi ca materie primă pentru diferite ramuri industriale. În prezent tendinţele actuale în dezvoltarea şi performanţele alimentaţiei publice sînt ...
  • TALPA, Inga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Teza cu titlul “Conceperea şi elaborarea modelului unităţii de alimentaţie a elevilor din mun. Chişinău prin sistemul catering” este structurată în 3 capitole, prezentate pe 72 de pagini. În primul capitol este prezentat ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona; RAILEAN, Mariana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SOCACIU, Carmen; PINTEA, Adela; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The correlation between nutrition and health is a problem that is currently being given special attention. Many of the diseases that make victims nowadays, have their origin in metabolic imbalances caused by nutritional ...
  • DESEATNICOVA, Olga; RESITCA, Vladislav; SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    În rezultatul cercetărilor s-a stabilit că adaosul de pulbere din pielița strugurilor reduce viteza proceselor oxidative în probele de înghețată, și contribuie semnificativ la creșterea conținutului total de polifenoli ...
  • DESEATNICOVA, Olga; RESITCA, Vladislav; SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Research has shown that the addition of grape skin powder reduces the rate of oxidative processes in ice cream samples, and significantly contributes to increasing the total polyphenol content (63.93 -139.29 mg GAE/mL ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; RESITCA, Vladislav; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pastry products are often blamed for some content rich in sugars and lipids, and devoid of any biological value (vitamins, phenols, etc.), thus contributing to the development of pathologies such as obesity, diabetes, ...
  • POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2012)
    In this work nitrogen treatment experiment was set up to determine the intensity of oxidation products accumulation in cold pressed walnut oil. The influence of the nitrogen treatment was assessed by measuring the primary ...
  • POPOVICI, Cristina; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2012)
    The extractive efficiency of phenolic compounds from plant material is greatly depended on the solvent. In conventional processes polyphenols are extracted from vegetable material using different solvents in a temperature ...
  • POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2013)
    Walnut leaves and green husk are agro-forest wastes generated in the walnut (Juglans regia L.) harvest that could be valued as a source of natural compounds with antioxidant properties. The free radical scavenging activity ...
  • CRAVCENCO, Nina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Целью данной работы является оценка нутритивного статуса железа у учеников, питающихся в таких школах, а рабочим материалом послужило меню и ученики теоретического лицея «Академик Константин Сибирский» - Кишинев.
  • DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; VISANU, Vitali; TISLINSCAIA, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The effect of drying process on the final quality of peach depends on drying type, temperature, airflow speed, etc. In this study, convective drying with four different temperature regimes (50, 60, 70 and 80 °C) was applied ...
  • FETELEU, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Sarcina de a crește valoarea biologică a pastelor poate fi rezolvată prin introducerea unor tipuri suplimentare de materii prime sau aditivi cu un conținut mai mare de nutrienți în comparație cu făina. Introducerea ...
  • BARAN, Anastasia; CAPCANARI, Tatiana; GRIZA, Ina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2018)
    Soiurile de struguri pentru masă, destinate consumului în stare proaspătă se caracterizează prin particularităţi botanice şi agrobiologice specifice. Majoritatea soiurilor pentru masă se caracterizează printro rezistenţă ...
  • CROITOR, Diana; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    In recent years there is a tendency to use the natural extract of herbs as stabilizators for the vegetable oils. This beneficial effect is due to the rich antioxidants content in these herbs. In this paper, as a source of ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Suportul de curs Legislație alimentară cuprinde elementele de bază ale cadrului legislativ normativ în domeniul legislației alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esențiale ale sistemului de siguranță a ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Manualul universitar este destinat studenţilor ciclului II, studii de master, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Alimentație și Nutriție, specialitatea 072 Managementul restaurantelor și nutriție, și studenților ...

Search DSpace


Browse

My Account