IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "CARABULEA, Boris"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "CARABULEA, Boris"

Sort by: Order: Results:

  • TAȘCA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Iaurtul este definit ca fiind produsul din lapte coagulat obtinut prin fermentarea lactica prin actiunea microorganismelor lactice, a laptelui pasteurizat, laptelui concentrat, a smantanii pasteurizate, laptelui partial ...
  • ŢURAC, Mariana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Lucrarea a fost elaborată în cadrul unei întreprinderi din orașul Soroca, Republica Moldova. În teza de master au fost studiate starea actuală la întreprindere, analiza activității de producere și tehnologiile avansate de ...
  • SCURTULENCO, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master este expusă pe 73 pagini, conține 25 figuri, 10 tabele și 32 surse bibliografice. În teza de master au fost studiate starea actuală la întreprindere, analiza activității de producere și tehnologiile avansate ...
  • ARION, Octavian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Scopul proiectului de master propus spre susținere constă în analiza calității și securității produselor conservate din tomate. Teza de master cuprinde 3 capitole. Lucrarea data include 23 tabele, 17 figuri si este ...
  • BOLSAIA, Victoria; CARABULEA, Boris; CARABULEA, Vera V. (Tehnica–Info, 2018)
    The paper presents the results of researches on the use of antioxidants - ascorbic acid, citric acid and sulfur dioxide for the treatment of unpeeled apples, without seeds, cut plates at different thicknesses, different ...
  • BOLSAIA, Victoria; CARABULEA, Boris; CARABULEA, Vera (Tehnica–Info, 2018)
    This paper summarizes the information on the occurrence of phenolic compounds in appleand juice, with special reference to their health related properties. As phytochemical molecules belonging to polyphenols are numerous, ...
  • TIMOFTI, Anatol (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Lucrarea prezintă rezultatele cercetărilor stabilității caracteristicilor cromatice pe durata tratării și păstrării vinurile roșii Cabernet - Souvignon și Merlot și vinului roze Merlot și, desigur, modificarea complexului ...
  • CARABULEA, Boris; MACARI, Artur; CUMPANICI, Andrei; CHIRIŢA, Elena; GORNEŢ, Viorel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar metodic este destinat studenţilor facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea 552.2 „Biotehnologii industriale” cu forma de învăţământ la zi şi frecvenţă redusă.
  • CARABULEA, Boris; MOTRIUC, Svetlana (Tehnica UTM, 2014)
    Articolul prezintă o lucrare de sinteză privind extragerea coloranţilor naturali din materii prime vegetale, tipurile de solvenţi utilizaţi la extragerea coloranţilor alimentari din materie primă vegetală. Se aduc regimuri ...
  • CARABULEA, Boris; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrarea dată sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind extragerea colorantului de betaină din sfecla roşie cu utilizarea enzimelor cu acţiune celolitică şi amilolitică. Sunt prezentate date privind pierderile ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Scopul și Obiectivele lucrării sunt: extragerea concentratelor proteice minerale(CPM) cu conținut proteic predeterminat în dependenţă de regimurile de procesare (consumul de energie, valorile pH şi a potenţialului de ...
  • BOLŞAIA, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul acestei teze de master este de a oferi un studiu aprofundat asupra impactului proceselor tehnologice care pot apărea pe întreg procesul de producerea a berii de calitate.
  • CARABULEA, Boris; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare este descris procesul tehnologic de obţinere a fazei solide de la prelucrarea sfeclei roşii. În faza solidă este determinată concentraţia de betaină. Pe parcursul procesului tehnologic este dirijată cantitatea ...
  • MIJA, Nina; CURACIOV, Vadim; CARABULEA, Boris (Tehnica UTM, 2014)
    Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura ...
  • LOZAN, Andrei (Universitatea Tehnica a Moldovei, 2017)
    Teza de mater conține 6 capitole ce abordează aprofundat studiul de cercetare a sucurilor. Sucurile de mere conţin apă (88- 92%) și substanțe cu valoare nutritivă și dietetică, în cea mai mare parte glucide, vitamine, ...
  • OLOIERU, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    În prezenta lucrare se pune accent pe introducerea noilor tehnologii pentru a reduce perderi și a imbunătăți produsul finit. În capitolul I sunt aduse la cunoștință date generale despre materiile prime și au fost propuse ...
  • VOLOC, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Lucrarea dată a avut ca scop: perfectarea tehnologică de fabricare a pâinii „De Casă”. Pentru analiză a fost luate o probă de pâine cu componentele rețetei: făină de grâu de calitate superioară, apă, sare, drojdie comprimată, ...
  • GRIGORUŢA, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul tezei de master este perfectarea tehnologiei de fabicare a pîinei de secară și ca obiective au fost propuse studierea proprietăților tehnologice ale materiilor prime destinate fabricării pîine de secara, analiza ...
  • SANDU, Iulea; CARABULEA, Boris; TĂRÎŢĂ, Vasile (Tehnica UTM, 2013)
    S-a studiat dinamica modificării substanţelor fenolice în diferite soiuri de mere în procesul tehnologic de uscare. Merele decojite şi fără căsuţa seminală s-au tratat cu antioxidanţi, după care au fost supuse procesului ...
  • GROZMAN, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    În lucrare este prezentată analiza bibliografică, privind influența diferitor factori asupra calității și inofensivitații produselor din carne tocată. Este prezentat sortimentul de semifabricate din carne tocată și este ...

Search DSpace


Browse

My Account