Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • VEREJAN, Ana (Tehnica UTM, 2012)
    Luînd în consideraţie pregătirea diversă a liceenilor şi cerinţele studiilor universitare cu caracter aplicativ sunt necesare introducerea metodelor cît mai eficiente de predare-învăţare-evaluare a disciplinelor ...
  • ZADOROJNÂI, Larisa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Lucrarea prezintă o sinteză a metodelor fizico-chimice de analiză, utilizate în cercetarea produselor alimentare şi farmaceutice.Poate servi drept suport pentru formarea specialiştilor în domeniul ştiinţelor agroalimen ...
  • POPOVICI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Indrumarul metodic este destinat studenţilor specialităţilor: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaiei Publice; 541.2 – Tehnologia produselor alimentare, 552.2 – Biotehnologii industriale masteranzilor programelor ...
  • BOISTEAN, Olga; LUPASCO, Andrei; TARNA, Ruslan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2009)
    În această monografie sunt prezentate metode şi procedee moderne privind prepararea pâinii. Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; GURJUI, Ana; SILIVESTRU, Eugenia (Tehnica UTM, 2012)
    This paper includes an analysis of microbial contamination of Juglans regia L walnuts based on a bibliographic study of estimates made in the last 10 years by research workers from different countries. Existing studies ...
  • SANDULACHI, Luiza; RUBŢOV, Silvia; SANDU, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Indicaţiile metodice la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la specialităţile Facultăţii Tehnologia Alimentelor. Materialul este prezentat în conformitate cu ...
  • SANDULACHI, Luiza; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Notele de curs la disciplina „Microbiologia general” sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Luiza; POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Notele de curs la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Luiza; POPESCU, Liliana; BULGARU, Viorica (2015)
    Notele de curs la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Microbiologia industrială folosește diferite microorganisme, cum ar fi organisme naturale, mutanți selectați de laborator sau chiar organisme modificate genetic, pentru a produce o varietate foarte mare de produse industriale ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Îndrumarul metodic Microbiologia industrială este adresat masteranzilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor. Materialul este prezentat în conformitate cu programul de studiu Calitatea și siguranța produselor alimentare. ...
  • RUBŢOV, Silvia; SCLIFOS, Aliona; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Ghidul metodic în cauză reprezintă un îndrumar pentru efectuarea lucrărilor de laborator la Microbiologia vinului de către studenții anilor III și IV, ciclul I, licență, cu forma de studii la zi şi cu frecvenţă redusă ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; PUŞCAŞ, Alexandra; COEV, Ghenadie (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrarea este prezentată caracteristica speciilor de microorganisme prezente la suprafaţa cărnii de pasăre refrigerate şi congelate. Multitudinea speciilor de microorganisme persistente la suprafaţa cărnii de pasăre ...
  • ŞTEFÎRŢA, Irina; COEV, Ghenadii; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare sînt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind acţiunea mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% aplicate prin stropire şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra ...
  • ENACHE, Iuliana-Maria; LUCESCU CIURLĂ, Liliana; STĂNCIUC, Nicoleta; IRIMIA, Liviu Mihai; PATRAȘ, Antoanela; VIZIREANU, Camelia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The aim of this study was to obtain designed delivery systems of bioactive from cornelian cherry, as microencapsulated powders in order to assure their controlled release and to develop stable and natural additives for ...
  • RADU, Oxana; SANDULACHI, Luiza; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2013)
    Frecvent nucile (Juglans regia L.) recoltate de pe sol sunt infestate cu Xanthomonas arboricola pv. juglandis, Fusarium spp., Alternaria spp.,microorganisme care provoacă necroze în fructele de nuci – pete de culoare brună. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica–Info, 2018)
    Food emulsions occupy a special place in the diet and are characterized by high taste and nutritional qualities, which are determined by a specific structure of emulsions. In the paper are studied sunflower and walnut oils ...
  • BASTON, O.; PRICOP, E.; LUNGU, C. (Technical University of Moldova, 2014)
    The paper presents the influences of microwaves on vegetables blanching. Microwave blanching is a processing technology that has as primary purpose the inactivation of the tissular enzymes in vegetables. In the paper we ...
  • CECLU, Liliana; NISTOR, Oana-Viorela (Tehnica UTM, 2018)
    Ohmic heating is an advanced thermal food processing technique where heat is internally generated in a sample using the electric current. This provides rapid and uniform heating in the intire volume of the sample. This ...
  • LUPAŞCO, A.; DICUSAR, G.; DODON, A.; GATMAN, O. (Technical University of Moldova, 2014)
    The paper presents the systematization of investigation made to consider the drying of soriz croup, applying the method with S.H.F., reflects the next advantages: saves the costs of electric power, reduces the drying ...

Search DSpace


Browse

My Account