Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • LUNGU, Cornelia; PRICOP, Eugenia (Tehnica UTM, 2012)
    The application of ultrasound in the food industry has been extensively research and developed in different important areas, such as determination of food proprieties, plant, sanitation and food processing. In the food ...
  • BILETSKY, E.; SEMENIUK, D. (Tehnica UTM, 2012)
    This article discusses methods of determining the energy dissipation in the flow of Bingham fluids in channels of different shapes.
  • MARDAR, M. R. (Technical University of Moldova, 2014)
    The methodology of designing the new products with the functional purpose has been offered. The developed complex of measures on working out of the enriched food products with the improved consumers’ properties will allow ...
  • MACARI, A.; CIUMAC, J.; REŞITCA, V. (Tehnica UTM, 2012)
    Experimental studies were conducted to test methods for bleaching nuts in shell. As bleaching agents used were sodium hypochlorite and sodium bicarbonate, hydrogen peroxide and sodium hipochlorit, hydrogen peroxide. It was ...
  • SAMSON, Maxim (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prin această lucrare se pun la dispoziție informații despre importanța calității cărnii de pasăre, noțiuni despre produsele avicole, factorii care influențează calitatea cărnii precum şi metodele folosite în aprecierea ...
  • VEREJAN, Ana (Tehnica UTM, 2012)
    Luînd în consideraţie pregătirea diversă a liceenilor şi cerinţele studiilor universitare cu caracter aplicativ sunt necesare introducerea metodelor cît mai eficiente de predare-învăţare-evaluare a disciplinelor ...
  • ZADOROJNÂI, Larisa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Lucrarea prezintă o sinteză a metodelor fizico-chimice de analiză, utilizate în cercetarea produselor alimentare şi farmaceutice.Poate servi drept suport pentru formarea specialiştilor în domeniul ştiinţelor agroalimen ...
  • POPOVICI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Indrumarul metodic este destinat studenţilor specialităţilor: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaiei Publice; 541.2 – Tehnologia produselor alimentare, 552.2 – Biotehnologii industriale masteranzilor programelor ...
  • BOISTEAN, Olga; LUPASCO, Andrei; TARNA, Ruslan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2009)
    În această monografie sunt prezentate metode şi procedee moderne privind prepararea pâinii. Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; GURJUI, Ana; SILIVESTRU, Eugenia (Tehnica UTM, 2012)
    This paper includes an analysis of microbial contamination of Juglans regia L walnuts based on a bibliographic study of estimates made in the last 10 years by research workers from different countries. Existing studies ...
  • SANDULACHI, Luiza; RUBŢOV, Silvia; SANDU, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Indicaţiile metodice la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la specialităţile Facultăţii Tehnologia Alimentelor. Materialul este prezentat în conformitate cu ...
  • SANDULACHI, Luiza; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Notele de curs la disciplina „Microbiologia general” sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Luiza; POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Notele de curs la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Luiza; POPESCU, Liliana; BULGARU, Viorica (2015)
    Notele de curs la disciplina Microbiologia generală sunt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia Produselor Alimentare; 541.3 – Tehnologia ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Microbiologia industrială folosește diferite microorganisme, cum ar fi organisme naturale, mutanți selectați de laborator sau chiar organisme modificate genetic, pentru a produce o varietate foarte mare de produse industriale ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Îndrumarul metodic Microbiologia industrială este adresat masteranzilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor. Materialul este prezentat în conformitate cu programul de studiu Calitatea și siguranța produselor alimentare. ...
  • RUBŢOV, Silvia; SCLIFOS, Aliona; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Ghidul metodic în cauză reprezintă un îndrumar pentru efectuarea lucrărilor de laborator la Microbiologia vinului de către studenții anilor III și IV, ciclul I, licență, cu forma de studii la zi şi cu frecvenţă redusă ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; PUŞCAŞ, Alexandra; COEV, Ghenadie (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrarea este prezentată caracteristica speciilor de microorganisme prezente la suprafaţa cărnii de pasăre refrigerate şi congelate. Multitudinea speciilor de microorganisme persistente la suprafaţa cărnii de pasăre ...
  • ŞTEFÎRŢA, Irina; COEV, Ghenadii; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare sînt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind acţiunea mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% aplicate prin stropire şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra ...

Search DSpace


Browse

My Account