IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SANDULACHI, Elisaveta"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SANDULACHI, Elisaveta"

Sort by: Order: Results:

  • TABUNCIC, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Pentru soluționarea scopului și obiectivelor tezei de master s-au analizat două tipuri de zefir “Alb Clasic” și “Bucuria”, produse la fabrica Bucuria. Produsele au fost analizate organoleptic și ficico-chimic. S-a examinat ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; SANDU, Iulia; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Tehnica–Info, 2018)
    The research presented in this study is an investigation of some of the factors that influence lipid oxidation. A case study on the influence of walnut oil moisture on the storage quality is presented. The quality of nut ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; GURJUI, Ana; SILIVESTRU, Eugenia (Tehnica UTM, 2012)
    This paper includes an analysis of microbial contamination of Juglans regia L walnuts based on a bibliographic study of estimates made in the last 10 years by research workers from different countries. Existing studies ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Microbiologia industrială folosește diferite microorganisme, cum ar fi organisme naturale, mutanți selectați de laborator sau chiar organisme modificate genetic, pentru a produce o varietate foarte mare de produse industriale ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Îndrumarul metodic Microbiologia industrială este adresat masteranzilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor. Materialul este prezentat în conformitate cu programul de studiu Calitatea și siguranța produselor alimentare. ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; COSTIS, Valentina; CHIRITA, Elena (Tehnica UTM, 2012)
    Currently, in the food industry, it is given attention to processing autochthonous walnuts in order to obtain quality products with high nutritional value. Walnuts present a valuable raw material considering the content ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; TATAROV, Pavel (Tehnica UTM, 2012)
    Insufficient scientific information on the quality of walnuts grown in Moldova and the composition of their oils necessitates carry out a systematic study of the most representative varieties of national production in order ...
  • ROTARU, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ...
  • MOLEA, Renat (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Ramura semifabricatelor preia avînt cu zi ce trece și are ca scop schimbarea gîndirii clasice a consumătorului și deplasarea pe o treaptă cu salamurile care predomină pe arena produselor din carne. Soluționarea problemei ...
  • STURZA, Rodica; GHENDOV-MOSANU, Aliona; SANDULACHI, Elisaveta; BALAN, Greta; COJOCARI, Daniela (Tehnica–Info, 2018)
    In recent times, wheat flour bakery products have been increasingly affected by Mesentericus disease (bread ropiness), which is a serious problem for bakeries. This problem is generated by a relatively heterogeneous microbial ...
  • MAZUR, Mihail; SANDULACHI, Elisaveta; PATRAS, Antoanela; GHENDOV-MOSANU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The aquafaba is a viscous liquid from canned resulting from the cooking of the beans. Usually, it is not consumed and presents food waste. This ingredient contains an important source of soluble protein. In the Republic ...

Search DSpace


Browse

My Account