IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SIMINIUC, Rodica"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "SIMINIUC, Rodica"

Sort by: Order: Results:

  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; RESITCA, Vladislav; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The purpose of the study was to evaluate the level of awareness of pregnant women from the Republic of Moldova of the nutrition importance during pregnancy for the health of the future newborn. The study was conducted based ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Sortimentul de alimente fără gluten în Republica Moldova este extrem de scăzut. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor au arătat că produsele locale (cereale, leguminoase și derivatele acestora etc.), etichetate ca ...
  • BULGARU, Viorica; COŞCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; VENIERU, Alina (Tehnica UTM, 2012)
    Amidonul ocupă un loc aparte între hidraţii de carbon după caracteristicile chimice, fizice şi calitate nutriţională. Reeşind din raportul amiloză / amilopectină amidonul influenţează nemijlocit structura şi calitatea ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REȘITCA, Vladislav; SIMINIUC, Rodica; SUHODOL, Natalia; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; GUTIUM, Olga; COVALIOV, Eugenia; GROSU, Carolina; PALADI, Daniela; MIJA, Nina; COȘCIUG, Lidia; CIUMAC, Jojr (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Monografia Produse alimentare inovative reunește mai multe studii științifice ample asupra unor subiecte complexe tratate detaliat, multilateral și exprimate prin studii bibliografice, date, cifre și rezultate ale cercetărilor ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrare sunt elucidate particularitățile, provocările și carențele nutriționale ale regimului fără gluten, dar și deficiențele nutriționale ale persoanelor care urmează o dietă fără gluten; factorii de influență ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia este o lucrare, care focalizează, într-un întreg, cele mai recente cercetări, tehnologii și strategii pentru dezvoltarea produselor fără gluten și, respectiv, pentru asigurarea securității alimentare a persoanelor ...
  • SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica; CIUMC, Jorj; REȘITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2018)
    L’état nutritionnel de la population moldave demeure un problème majeur de santé publique et socio-économique. Des pratiques alimentaires inadaptées en sont souvent à l’origine, notamment dues a la méconnaissance des ...
  • JURJU, Inga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Cercetarea dată a avut ca scop studiul proprietăților funcționale a șrotului de nuci tratat la diferite temperaturi. Pentru aceasta șrotul obținut în condiții de laborator prin presare la rece a fost tratat la 40, 50 și ...
  • COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Indicațiile metodice de față sunt destinate studenţilor cu forma de învăţământ la zi şi cu frecvenţă redusă, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Alimentație și Nutriție, programele de studii 0721.1 Tehnologia ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    This study evaluated the use of local raw materials: grape juice, wine vinegar and natural honey to replace artificial additives in the production of natural gummy candies. Summarizing the analysis of the organoleptic ...
  • SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    În prezent este tot mai recunoscut faptul că alimentele din cereale integrale pot aduce o contribuţie importantă pentru sănătatea noastră Cercetările arată în mod constant că un consum regulat de alimente din cereale ...

Search DSpace


Browse

My Account