IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "DESEATNICOVA, Olga"

Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Author "DESEATNICOVA, Olga"

Sort by: Order: Results:

  • DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; CIOBANU, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Îndrumarul pentru lucrări practice include elemente - cheie de influenţă asupra ambientului unui local de alimentaţie publică necesare unui management eficient de activitate în restaurante. Sunt elucidate teme care au ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica–Info, 2018)
    Food emulsions occupy a special place in the diet and are characterized by high taste and nutritional qualities, which are determined by a specific structure of emulsions. In the paper are studied sunflower and walnut oils ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Goji berries have been known for over 2000 years in Tibet and have been used in traditional Chinese medicine because of the many benefits they provide to the human body. Recently, the interest in goji berries has grown ...
  • GROSU, Carolina; CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Miezul de nucă fiind un produs autohton, bogat în substanţe nutritive necesită promovarea în scopul lărgirii sortimentului de produse culinare. Prezintă interes optimizarea reţetei şi tehnologiei de fabricare a desertului ...
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lactase deficiency is associated with a decrease in the activity of the lactase enzyme, which breaks down the milk sugar lactose. The problem of lactose intolerance is especially relevant for children of the first years ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REȘITCA, Vladislav; SIMINIUC, Rodica; SUHODOL, Natalia; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; GUTIUM, Olga; COVALIOV, Eugenia; GROSU, Carolina; PALADI, Daniela; MIJA, Nina; COȘCIUG, Lidia; CIUMAC, Jojr (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Monografia Produse alimentare inovative reunește mai multe studii științifice ample asupra unor subiecte complexe tratate detaliat, multilateral și exprimate prin studii bibliografice, date, cifre și rezultate ale cercetărilor ...
  • GROSU, Carolina; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2013)
    Nucile sunt o sursă importantă de proteine vegetale, bogate în aminoacizi esențiali. În lucrarea dată s-a studiat conținutul aminoacizilor în miezul de nuci şi şrot. Astfel s-a stabilit că conținutul aminoacizilor în şrot ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Tehnica UTM, 2012)
    Solution of the problem of alimentation structure improvement is related to creation of functional food-stuff with a balanced content of the major nutrient materials enriched in missing micronutrients and, at the same time, ...
  • GROSU, Carolina; BOAGHI, Eugenia; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2012)
    The walnut is an extraordinary culture, profitable and useful from all points of view. From the economic point of view, there is no doubt that the walnut is a profitable culture: all its “anatomic” parts can be used: first ...
  • CARAIMAN, Cristina; HARTI, Natalia; BÎRCĂ, Adriana; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2013)
    European consumers are increasingly exposed to a wide variety of messages about the relationship between diet and health and there is widespread interest in the nutritional content of food. With agri-food production is the ...
  • TIMUȘ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În cadrul tezei de master cu titlul ,, Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid” au fost cercetat consumul de sare în lume și în Republica Moldova, consecințele consumului excesiv de sare, principalele ...
  • LOZOVAN, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Основной целью дипломной работы является разработка технологии мучного кондитерского изделия с функциональными свойствами с использованием порошка кожицы винограда. В введении обоснована актуальность, сформулированы цели ...
  • ROTARI, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrarea dată a fost elaborată tehnologia de obţinere a emulsiilor de tip maioneză pe bază de amestec de ulei de floarea soarelui şi ulei din semințe de struguri. Astfel s-au obţinut emulsii cu 50% grăsime, cu diferite ...
  • POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Lucrarea de faţă este destinată studenţilor specialităţii 541.1 Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice, secţia zi şi cu frecvenţă redusă a Facultăţii Tehnologii Alimentare, viitorilor ingineri şi manageri din ...
  • BUZIN, Linda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În lucrarea de față au fost analizate tendințele moderne existente pe piața serviciilor de restaurație care sunt aplicate nemijlocit în unitățile de alimentație publică din mun. Chișinău.
  • URSU, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Strugurii recoltați la nivel mondial sunt utilizați în vinificație, iar odată cu dezvoltatea acestei industrii crește și volumul de subproduse însoțite, cum ar fi tescovină de struguri, semințe, etc. Aceste produse sunt ...

Search DSpace


Browse

My Account