Browsing Departamentul Limbi Străine by Title

Sort by: Order: Results:

  • JECHIU, Ala; PORUBIN, Lilia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Suportul de curs este destinat studenților Facultății Energetică și Inginerie Electrică a UTM, răspunzând pregnant necesităților de predare a limbii engleze - limbaj specializat. Obiectivele au fost definite în conformitate ...
  • JECHIU, Ala (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Ciclul de materiale didactice se adresează studenților UTM și tuturor celor care doresc să-si împrospăteze, sistematizeze și consolideze cunoștințele de gramatică și vocabular de limba engleză. Prezentată într-un limbaj ...
  • BIVOL, Lidia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Elaborarea metodică pe care o punem la dispoziția cititorilor se adresează în primul rând studenţilor Facultăţii Urbanism şi Arhitectură, cât și celor de la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru din cadrul Universităţii ...
  • UNGUREANU, L. (Tehnica UTM, 2012)
    Articolul studiază semantismul termenului entropie, utilizat în diverse domenii ale ştiinţei. Aplicat la domeniul Lsp, vine să desemneze o strategie a acestuia : entropia textuală a documentului scris, declanşator al ...
  • SNEJCO, Alexei; CUŞNIR, E. (Tehnica UTM, 2009)
    In this article the author gives a brief but many-sided characteristic of Impressionism, an outstanding art movement of the 19th century. Impressionism was a 19th-century art movement that began as an association of ...
  • BIVOL, L.; ARPENTI, T. (Tehnica UTM, 2008)
    Autorii prezentului studiu propun o serie de activităţi, menite să faciliteze însuşirea vocabularului în cadrul cursului de limbă franceză specializată.
  • BEZMOŞCIUC, Marina (Tehnica UTM, 2010)
    Food additives have become a necessity for all types of food products and food industry. Right from the aroma of the beverage, the texture of the food and its visual appeal have to be enriched to make it acceptable.
  • BIVOL, Dorina; SĂRĂTURĂ, Anastasia; PLAMADEALA, L. (Tehnica UTM, 2009)
    The following work relates to food additives which play a vital role in today‟s bountiful and nutritious food supply, in special sweeteners due to their beneficial effects for diabetes mellitus, tooth decay and diarrhea. ...
  • ARHIPOV, Serghei; JECHIU, A. (Tehnica UTM, 2010)
    Any substance, usually composed of carbohydrates, fats, proteins and water that can be eaten or drunk by an animal, including humans, for nutrition or pleasure we call FOOD. The food of future is genetically modified food ...
  • ABABII, M. (Tehnica UTM, 2014)
    Prezentul articol abordează principalul mijloc de control al nivelului de însușire al materialului predat, de dezvoltare a deprinderilor și priceperilor de formare a competențelor de comunicare, formarea principiilor și ...
  • ȘCOLNIC, Aurelia (Tehnica UTM, 2017)
    Articolul face referință la dezvoltarea competenței de înțelegere a documentului scris în cadrul predării limbajului de specialitate. Autorul relevă specificul textului de specialitate și succesiunea etapelor în abordarea ...
  • JECHIU, A. (Tehnica UTM, 2013)
    În acest articol vom încerca să analizăm tipurile de inteligenţe şi impactul lor în dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză. Utilizarea inteligenţelor multiple în învăţământul tehnic oferă posibilitate ...
  • BALAN, Mihail; HAVRIC, Alina; BURDILA, Lilia; PROZOR-BARBALAT, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Suportul de curs este destinat studenților anului I și/sau II și include în mod sistematic textele, exercițiile și audio/video materialele de bază care îi vor ajuta să înțeleagă elementele de design în industria jocurilor. ...
  • CAZAC, Olga (Tehnica UTM, 2009)
    L‟article traite le sujet des genoux de prothèses comme mécanismes intelligents, leurs particularités et leurs importance pour le déplacement humain. Tout les gens méritent de vivre leurs vies pleinement, mais ce rêve est ...
  • JECHIU, A. (Tehnica UTM, 2010)
    Progresul tehnic, mondializarea şi interculturalitatea au un impact puternic asupra limbilor. Importul de noi tehnologii şi de noi practici economice favorizează migraţiunea termenilor din limba sursă în alte limbi. Care ...
  • CIMPOIES, Inga; PLAMADEALA, L. (Tehnica UTM, 2009)
    The following article is an informational support on the importance of milk and its positive influence on our life. It is common knowledge that milk is our first food, and provides the basic building blocks for good health, ...
  • PORUBIN, Lilia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Notele de curs Grammar in Use. A1 se adresează studenților care studiază la Facultatea Electronică și Telecomunicații, anul I, secția frecvență redusă, și prezintă în mod sistematic formele gramaticale de bază, așa cum ...
  • PUȘCAȘU, Ala; ȘIȘIANU, Ala (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea de față se adresează studenților, cadrelor didactice și tuturor celor interesați, fiind concepută în conformitate cu prevederile programei de studiu atât la nivel logic, cât și intuitiv. Fiind o revizuire a ...
  • CROITOR, Irina (Tehnica UTM, 2010)
    It is recognized that the “non-sustainable" types of production and consumption are the main causes of environmental degradation. They deepen both poverty and social inequality in society that is why there has appeared the ...
  • MOSCALENCO, Lilia (Tehnica UTM, 2017)
    Scopul studiului este de a oferi o imagine de ansamblu fenomenului influenţei limbii ruse asupra limbii române literare din Basarabia. Obiectivul autorului constă în a releva faptul că imitarea semantică a unui model străin ...

Search DSpace


Browse

My Account