IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Markerii oxidării fenolice și corelarea lor cu evoluția compoziției chimice și calității senzoriale a vinurilor

Show simple item record

dc.contributor.advisor STURZA, Rodica
dc.contributor.author LEAH, Valentina
dc.date.accessioned 2025-03-17T14:03:58Z
dc.date.available 2025-03-17T14:03:58Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation LEAH, Valentina. Markerii oxidării fenolice și corelarea lor cu evoluția compoziției chimice și calității senzoriale a vinurilor. Teză de master. Programul de studiu: Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Conducător ştiinţific STURZA Rodica. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2024. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/30444
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Содержание, Введение, Литература. en_US
dc.description.abstract Teza este dedicată studiului compușilor fenolici ai strugurilor și Vinului, cu accent pe procesul de oxidare și metodele de determinare a caracteristicilor cromatice ale vinurilor și evaluarea efectului acestora asupra caracteristicilor organoleptice. Lucrarea este o analiză menită să îmbunătățească înțelegerea proceselor chimice care apar în vin și impactul acestora asupra percepției gustului și aromei. en_US
dc.description.abstract The thesis is devoted to the study of phenolic compounds of grapes and wine, with a focus on the oxidation process and methods for determining the chromatic characteristics of wines, and assessing their effect on organoleptic characteristics. The work is an analysis aimed at improving the understanding of the chemical processes occurring in wine and their impact on the perception of taste and aroma. en_US
dc.language ro
dc.language.iso ru en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject struguri en_US
dc.subject vin en_US
dc.subject compuş fenolici en_US
dc.subject markeri en_US
dc.subject proces de oxidare en_US
dc.subject caracteristică cromatică en_US
dc.subject proprietăţi organoleptice en_US
dc.subject analiza vinului en_US
dc.subject grapes en_US
dc.subject wine en_US
dc.subject phenolic compounds en_US
dc.subject markers en_US
dc.subject oxidation process en_US
dc.subject chromatic characteristic en_US
dc.subject organoleptic properties en_US
dc.subject wine analysis en_US
dc.title Markerii oxidării fenolice și corelarea lor cu evoluția compoziției chimice și calității senzoriale a vinurilor en_US
dc.title.alternative Markers of phenolic oxidation and their correlation with the evolution of the chemical composition and sensory quality of wines en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account