Show simple item record

dc.contributor.author UNGUREANU, Ludmila
dc.date.accessioned 2024-12-30T12:02:36Z
dc.date.available 2024-12-30T12:02:36Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation UNGUREANU, Ludmila. Le français de l’alimentation: suport de curs. Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Limbi Străine. Chişinău: Tehnica-UTM, 2024, 51 p. ISBN 978-9975-64-496-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-64-496-9
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/28919
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. en_US
dc.description.abstract Prezenta lucrare este destinată studenţilor anului I de la facultatea Tehnologia Alimentelor. Ea cuprinde 4 unităţi de curs, construite în jurul unor subiecte de interes profesional precum: alimentația echilibrată, alimentația disociată, gesturi culinare și tehnici de gătit, rețeta culinară și analiza senzorială a bucatelor. Fiecare unitate de curs cuprinde câteva secvenţe didactice : vocabular, text, activităţi de fixare a materialului terminologic, structuri de limbă, evaluare curentă. Vocabularul este conceput sub formă de microsisteme euristice care permit studentului să descopere, prin intermediul arsenalului lexical preafişat și tălmăcit, ideile de bază ale viitorului document scris (text). Documentul scris, la rândul său, prezintă o cantitate de informaţie strict dozată pe marginea subiectului abordat, scopul căreia este . facilitarea procesului de înţelegere şi conceptualizare a mesajului în limba străină. Activităţile de fixare a materialului terminologic şi informaţional constituie un prim pas în procesul elaborării discursului în context profesional. Structurile de limbă propuse derivă, în mod exclusiv, din necesităţi punctuale de realizare a actului vorbirii. en_US
dc.language.iso fr en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject alimentație echilibrată en_US
dc.subject alimentație disociată en_US
dc.subject vocabular en_US
dc.title Le français de l’alimentation: suport de curs en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account