Abstract:
Prezenta lucrare este destinată studenţilor anului I de la facultatea Tehnologia Alimentelor. Ea cuprinde 4 unităţi de curs, construite în jurul unor subiecte de interes profesional precum: alimentația echilibrată, alimentația disociată, gesturi culinare și tehnici de gătit, rețeta culinară și analiza senzorială a bucatelor. Fiecare unitate de curs cuprinde câteva secvenţe didactice : vocabular, text, activităţi de fixare a materialului terminologic, structuri de limbă, evaluare curentă.
Vocabularul este conceput sub formă de microsisteme euristice care permit studentului să descopere, prin intermediul arsenalului lexical preafişat și tălmăcit, ideile de bază ale viitorului document scris (text).
Documentul scris, la rândul său, prezintă o cantitate de informaţie strict dozată pe marginea subiectului abordat, scopul căreia este . facilitarea procesului de înţelegere şi conceptualizare a mesajului în limba străină.
Activităţile de fixare a materialului terminologic şi informaţional constituie un prim pas în procesul elaborării discursului în context profesional.
Structurile de limbă propuse derivă, în mod exclusiv, din necesităţi punctuale de realizare a actului vorbirii.
Description:
Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM.