dc.contributor.author | DODON, Adelina | |
dc.contributor.author | BANTEA-ZAGAREANU, Valentina | |
dc.date.accessioned | 2024-05-31T07:05:59Z | |
dc.date.available | 2024-05-31T07:05:59Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | DODON, Adelina, BANTEA-ZAGAREANU, Valentina. Compoziții alimentare din făinuri fortificate cu Spirulina. In: Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine = Yesterday’s cultural heritage – contribution to the development of tomorrow’s sustainable society: conf. şt. intern. consacrată Zilei internaționale a femeilor și fetelor cu activități în domeniul şt. "Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective", 8-9 februarie 2024, ed. 9, Iași-Chişinău-Lviv, 2024, pp. 155-156. ISSN 2558 – 894X. | en_US |
dc.identifier.issn | 2558 – 894X | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/27261 | |
dc.description.abstract | Scopul cercetărilor este elaborarea produselor de panificație aglutenice cu valoare funcțională și nutrițională crescută prin aportul de fitonutrienți din microalge, precum și elucidarea impactului procedeului de obținere asupra conținutului de antioxidanți în produsul finit. Obiectul de studiu constă în formularea articolelor de panificație – a grisinelor, din făinuri aglutenice de orez și de soriz, fortificate cu biomasă de Spiruluna platensis, cu aplicarea a două procedee: metoda monofazică, cu afânător chimic (bicarbonat de sodiu) și metoda biochimică (cu drojdii comprimate de panificatie) | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Conferinţă ştiinţifică internaţională consacrată Zilelor Europene ale Patrimoniului "Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine" = "Yesterday’s cultural heritage – contribution to the development of tomorrow’s sustainable society", consacrată Zilei internaționale a femeilor și fetelor cu activități în domeniul Științei "Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective";8-9 februarie 2024, ed. 9, Iași-Chişinău-Lviv | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | produse aglutenice | en_US |
dc.subject | microalge | en_US |
dc.subject | antioxidanți | en_US |
dc.subject | Spirulina Platensis | en_US |
dc.title | Compoziții alimentare din făinuri fortificate cu Spirulina | en_US |
dc.title.alternative | Food compositions from flours fortified with Spirulina | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: