dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | |
dc.contributor.author | GHENDOV-MOŞANU, Aliona | |
dc.date.accessioned | 2024-05-30T11:20:46Z | |
dc.date.available | 2024-05-30T11:20:46Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | BULGARU, Viorica, GHENDOV-MOŞANU, Aliona. Leguminoasele – surse de proteine vegetale în obţinerea substituienţilor de carne. In: Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine = Yesterday’s cultural heritage – contribution to the development of tomorrow’s sustainable society: conf. şt. intern. consacrată Zilei internaționale a femeilor și fetelor cu activități în domeniul şt. "Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective", 8-9 februarie 2024, ed. 9, Iași-Chişinău-Lviv, 2024, p. 100. ISSN 2558 – 894X. | en_US |
dc.identifier.issn | 2558 – 894X | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/27252 | |
dc.description.abstract | În zilele noastre, consumatorii devin conștienți de importanța adoptării alimentelor pe bază de plante din cauza preocupărilor etice, a campaniilor de reducere a consumului de carne de către organizațiile pentru drepturile animalelor/bunăstarea animalelor și a emisiilor crescute de gaze cu efect de seră dăunătoare mediului. În acest context, leguminoasele pot servi ca o sursă semnificativă de proteine în obținerea de analogi de carne prin utilizarea tehnologiilor ecologice. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Conferinţă ştiinţifică internaţională consacrată Zilelor Europene ale Patrimoniului "Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine" = "Yesterday’s cultural heritage – contribution to the development of tomorrow’s sustainable society", consacrată Zilei internaționale a femeilor și fetelor cu activități în domeniul Științei "Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective";8-9 februarie 2024, ed. 9, Iași-Chişinău-Lviv | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | năut | en_US |
dc.subject | proteine vegetale | en_US |
dc.title | Leguminoasele – surse de proteine vegetale în obţinerea substituienţilor de carne | en_US |
dc.title.alternative | Legumes – sources of plant-based proteins in obtaining meat substitutes | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: