IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri Chardonnay și Pinot

Show simple item record

dc.contributor.author NETREBA, Natalia
dc.contributor.author BOEȘTEAN, Olga
dc.contributor.author GUREV, Angela
dc.contributor.author DRAGANCEA, Veronica
dc.date.accessioned 2024-05-16T07:44:38Z
dc.date.available 2024-05-16T07:44:38Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation NETREBA, Natalia et al. Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri Chardonnay și Pinot. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației = Prospects and problems of research and education integration into the european area, 3 iunie 2022, Cahul, Cahul, 2022, vol. 9, p. 1, pp. 341-342. ISSN 2587-3563. e-ISSN 2587-3571. en_US
dc.identifier.issn 2587-3563
dc.identifier.issn 2587-3571
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/27098
dc.description.abstract Scopul cercetărilor a fost de a studia caracteristicile fizico-chimice ale semințelor de struguri. Au fost studiate probe semințe de struguri din soiurile Chardonnay și Pinot cultivate în Republica Moldova. Au fost determinate umiditatea, conținutul de cenușă, aciditatea, conținutul de ulei, cantitatea totală de polifenoli. Umiditatea semințelor a variat între 4-5,73%, conținutul de cenușă - în medie 3%, aciditatea titrabilă - 1,2 și 2%, conținutul de ulei - 13,5-25%, conținutul de polifenol - 108-153 mgGAE/g. Cercetările au fost efectuate în conformitate cu metode standardizate. Toate datele au fost prelucrate statistic. Cercetările vor determina direcția viitoare a utilizării semințelor în industria alimentară. en_US
dc.description.abstract The aim of the research was to study the physico-chemical characteristics of grape seeds. Grape seed samples from Chardonnay and Pinot varieties grown in the Republic of Moldova were studied. Moisture, ash content, acidity, oil content, total amount of polyphenols were determined. Seed moisture varied between 4-5.73%, ash content - on average 3%, titratable acidity - 1.2 and 2%, oil content - 13.5-25%, polyphenol content - 108-153 mgGAE /g. Research was conducted in accordance with standardized methods. All data were statistically processed. Research will determine the future direction of seed use in the food industry. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul en_US
dc.relation.ispartofseries Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației = Prospects and problems of research and education integration into the european area;3 iunie 2022, Cahul
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject semințe de struguri en_US
dc.subject polifenoli en_US
dc.subject grape seeds en_US
dc.subject polyliphenols en_US
dc.title Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri Chardonnay și Pinot en_US
dc.title.alternative Comparative characteristic of the physico-chemical properties of Chardonnay and Pinot grape seeds en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account