IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Preparat biologic activ în baza biomasei de levuri din deșeurile industriei de bere

Show simple item record

dc.contributor.author CHISELIȚA, Natalia
dc.contributor.author CHISELIȚA, Oleg
dc.contributor.author BEȘLIU, Alina
dc.contributor.author EFREMOVA, Nadejda
dc.contributor.author TOFAN, Elena
dc.contributor.author LOZAN, Ana
dc.contributor.author DANILIȘ, Marina
dc.date.accessioned 2024-02-19T09:37:30Z
dc.date.available 2024-02-19T09:37:30Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation CHISELIȚA, Natalia et al. Preparat biologic activ în baza biomasei de levuri din deșeurile industriei de bere. In: The 25th international exhibition of inventions INVENTICA 2021, Iasi, Romania, 2021, pp. 146-147. ISSN:1844-7880. en_US
dc.identifier.issn 1844-7880
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/26450
dc.description Cerere de brevet No. a 2021 0016/2021.03.30. Zootehnie, Agricultură, Industria alimentară, Protecția mediului, Cosmetică. en_US
dc.description.abstract Invenția se referă la domeniul ecologiei și biotehnologiei microbiene, în special la producerea unui preparat natural biologic activ din biomasa levurilor din deșeurile industriei de bere, care poate fi utilizat în sectorul zootehnic și industria alimentară. Conform invenției, se pretinde un preparat natural biologic activ, obținut pe bază de biomasă de levuri, prin înghețarea și dezghețarea ei, autoliza biomasei în tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), la +45˚C, timp de 8 ore, conținând: proteine - 64,6±2,6%, carbohidrați - 11,7±2,2%, lipide - 0,13±0,02%, cenușă 13,5±1,4% și se caracterizează printr-un conținut sumar înalt de aminoacizi esențiali de 55,7 g/100g de proteină. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the field of ecology and microbial biotechnology, in particular to the production of a biologically active natural preparation from yeast biomass from the beer industry wastes which can be used in the livestock sector and the food industry. According to the invention, a biologically active, natural preparation is claimed, obtained from yeast biomass, by freezing and thawing of biomass, autolysis of biomass in sodium phosphate buffer (1:1 ratio), at +45˚C, for 8 hours, containing: proteins – 64,6±2,6%, carbohydrates - 11,7±2,2%, lipids - 0,13±0,02%, ash 13,5±1,4% en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași en_US
dc.relation.ispartofseries International exhibition of inventions, INVENTICA;25th ed., Iasi, Romania, 2021
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject ecologie en_US
dc.subject biotehnologie microbiană en_US
dc.subject preparat natural biologic activ en_US
dc.subject levuri din deșeurile industriei de bere en_US
dc.subject ecology en_US
dc.subject microbial biotechnology en_US
dc.subject biologically active natural preparation en_US
dc.subject yeast biomass en_US
dc.subject beer industry en_US
dc.title Preparat biologic activ în baza biomasei de levuri din deșeurile industriei de bere en_US
dc.title.alternative Biologically active preparation based on yeast biomass from the waste of beer industry en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021
    The 25th International Exhiibiitiion of Inventiions, 23rd - 25th June

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account